Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

VIDEO Zbesilej naháňačky v Prahe: Za volantom zdrogovaný mladík bez vodičáku, to nebolo všetko

Nadrogovaný vodič sa pokúsil policajtom uniknúť Zobraziť galériu (2)
Nadrogovaný vodič sa pokúsil policajtom uniknúť (Zdroj: Foto: Polícia ČR)

PRAHA - Pražskí policajti sa vyznamenali. Zastavili muža (28), ktorého chceli skontrolovať. Ten sa preukázal cudzou totožnosťou, na čo muži zákona okamžite prišli. Vodič šliapol na plyn a snažil sa uniknúť. Rozpútala sa zbesilá policajná naháňačka. Agresívny vodič nakoniec havaroval. Šokujúce je, že bol pod vplyvom drog, mal platný zákaz riadenia auta a navyše mal sedieť vo väzení, kam však nenastúpil.

Policajti z pražskej pohotovostnej motorizovanej jednotky v nedeľu po deviatej hodine zastavili vodiča, ktorého chceli skontrolovať. "Okrem toho, že bol vodič značne nervózny, tak policajtom predložil doklady s fotografiou inej osoby," informovala hovorkyňa pražských policajtov Iveta Martínková. Keď však policajti prišli na to, že doklad patrí inej osobe, dvadsaťosemročný vodič šliapol na plyn a začal unikať. "Jeden z policajtov sa ešte snažil vodiča vytiahnuť z vozidla otvorenými dverami, to sa mu však nepodarilo a vodičovi sa podarilo odísť," opísala hovorkyňa.

Zbesilá policajná naháňačka

Razom sa rozpútala policajná naháňačka. Vodič agresívne unikal, niekoľkokrát vošiel do proti smeru, križovatku prešiel na červený svetelný signál a opakovane jazdil po chodníku, pričom ohrozil nič netušiaci chodcov. "Takmer päťminútová zbesilá naháňačka skončila až na križovatke ulíc Čuprov a Prosecká, kde vodič neodhadol veľkosť svojho auta a snažil sa podísť pod dopravný ukazovateľ, do ktorého však narazil strechou. Následne ešte narazil do stĺpu verejného osvetlenia, ktorý ho odhodil do zvodidiel," doplnila Martínková. Policajti razom vybehli zo služobného auta a vodičovi za použitia donucovacích prostriedkov zabránili v ďalšom úteku. Okrem neho bola v aute ešte spolujazdkyňa.

VIDEO Zbesilej naháňačky v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: Polícia ČR)

Na nadrogovaného muža bez vodičáku bol dokonca vydaný príkaz na zatknutie

Muži zákona následne zistili, že agresívny vodič viedol auto aj napriek platnému zákazu riadenia. "Vykonaná orientačné skúška u neho preukázala prítomnosť pervitínu a navyše bol na neho vydaný príkaz na zatknutie, pretože nenastúpil do výkonu trestu odňatia slobody za drogovú kriminalitu. Zrejme navyše neunikne ani podozrenie z trestného činu ublíženia na zdraví z nedbanlivosti, keďže spolujazdkyňa počas nehody utrpela zranenia," ozrejmila policajná hovorkyňa. 

Pekný kvietok

Potrebné je spomenúť, že podľa polície ide o recidivistu, ktorý bol v minulosti už desaťkrát súdne trestaný za majetkové delikty.

Vodič i spolujazdkyňa skončili so zraneniami v nemocnici. Muža okrem nástupu do výkonu trestu odňatia slobody čaká tiež výsluch, v rámci ktorého budú policajti zisťovať aj to, ako a kde prišiel k dokladom cudzej osoby, ktorými sa im preukázal počas kontroly.

Pozrite si video policajnej naháňačky pražskými ulicami

Policajná naháňačka v Prahe

 

Viac o téme: NaháňačkaPolícia Praha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu