Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Ďalšia zbytočná smrť: Polícia vyšetruje nehodu, pri ktorej zomrel neosvetlený chodec

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BANSKÁ BYSTRICA – Polícia v Banskej Bystrici vyšetruje dopravnú nehodu, pri ktorej prišiel o život chodec. Stala sa v stredu (6.1.) o 17.50 h na ceste v Uľanke.

Ako dnes informovala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová, 30-ročný vodič z Banskej Bystrice viedol osobné motorové vozidlo Škoda Superb v smere od obce Donovaly na Banskú Bystricu. V pravom jazdnom pruhu prednou časťou vozidla v oblasti priechodu pre chodcov z doposiaľ nezistených príčin zrazil 67-ročného chodca z Uľanky.

"U vodiča požitie alkoholu polícia nezistila. Chodec po prevoze do nemocnice vnútorným poraneniam podľahol. U chodca bola nariadená súdna pitva," konštatovala Faltániová. Škodu na vozidle odhadli na 2500 eur. Polícia začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Na zistenie príčiny a miery zavinenia bude do vyšetrovania pribratý aj znalec z odboru cestnej dopravy.

"Ani tento chodec nebol označený reflexnými prvkami, preto opäť vyzývame chodcov, aby ich používali, rešpektovali pravidlá cestnej premávky a správali sa na ceste disciplinovane. Vyzývame všetkých účastníkov cestnej premávky, aby rešpektovali prítomnosť chodcov v premávke a svojou predvídavosťou predišli možnej kolízii s nimi. Chodcov upozorňujeme, že za nerešpektovanie pravidiel cestnej premávky im môže byť uložená bloková pokuta až do výšky 50 eur," dodala Faltániová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu