Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Útok na mešitu v Brne: FOTO Neznámy pár ju polial tmavou tekutinou

Mešita sa pamätá viac útokov
Mešita sa pamätá viac útokov (Zdroj: Islamonline.sk)

BRNO – Do brnianskej mešity sa dnes pokúsili vlámať dvaja muži. Ich cieľom bolo zrejme znesvätenie miesta modlitieb moslimských veriacich, pretože budovu zároveň potreli neznámou tekutinou. Ide o ďalší útok po troch mesiacoch.

Naposledy sa stala mešita v Brne terčom útoku pred tromi mesiacmi, keď jej správcovia museli volať políciu. Dnes sa stala terčom neznámych páchateľov opäť, keď ju okolo pol piatej ráno potreli hnedou tekutinou na olejovej báze, uvádza Islamonline.sk. Vedenie mešity si myslí, že by mohlo ísť o použitý špinavý olej, ale zloženie látky musí najprv potvrdiť chemická analýza, uviedol Islamonline.sk

ROZHOVOR Slovenský orientalista o kultúre utečencov: Islam dal svetu viac, ako si myslíme

Keďže mešita bola chránená kamerovým systémov, ukázalo sa, že páchateľmi boli muž a žena, ktorým sa vlámať do mešity nepodarilo a znehodnotili ju iba zvonka. Za posledné roky sa brnianska mešita stala terčom útoku už najmenej trikrát. V decembri 2013 zavesili neznámi páchatelia na dvere bravčové mäso a pred vchod dali bravčové kosti. V auguste potom niekto rozbil okná na mešite železnou tyčou a niekoľko rokov dozadu si mešita pamätá na protimoslimské heslá po vyčíňaní sprejerov.

Útok na mešitu v
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: Islamonline.sk)

Viac o téme: Mešita
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu