Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Brutálny útok vo Viedni: Na upratovačku (†54) zaútočil migrant z Kene železnou tyčou

Vražda sa odohrala pri stánkoch na malom trhovisku.
Vražda sa odohrala pri stánkoch na malom trhovisku. (Zdroj: orf)

VIEDEŇ - Vo Viedni prišla v noci na dnes o život päťdesiatštyriročná žena, ktorú na ulici železnou tyčou napadol dvadsaťjedenročný neúspešný žiadateľ o azyl z Kene. Polícia muža blízko miesta činu zatkla, uviedol server denníka Wiener Zeitung, podľa ktorého žena podľahla ťažkému zraneniu hlavy.

Dvaja Afganci si "podali" chlapca (14) na plavárni: V šatni mu pripravili sexuálne peklo

Žena, ktorá bola zamestnaná ako upratovačka, išla okolo 2:30 ráno spolu s kolegyňou do práce vo štvrti Ottakring, keď muža so železnou tyčou zbadala. Obe ženy podľa polície radšej prešli na druhú stranu ulice, ale muž na ne napriek tomu zaútočil. Štyridsaťjedenročnej kolegyni obete sa podarilo pred páchateľom ukryť a zavolať políciu.

"Muža krátko po udalosti v bočnej ulici zadržali dôstojníci z WEGA. Nekládol žiadny odpor," uviedol policajný hovorca Christoph Pölzl. Kolegyni, ktorú polícia vypočula, museli poskytnúť psychologické poradenstvo. Pozadie prípadu je zatiaľ nejasné, výpoveď podozrivého chýba. Podľa hovorcu však medzi obeťou a vrahom "neexistuje žiadny príbuzenský alebo priateľský vzťah“.

Brutálny útok vo Viedni:
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: orf)

Polícia získala aj vražednú zbraň. Je to desaťkilová kovová tyč s dĺžkou približne jedného metra. Miesto tragédie polícia uzavrela, skúmajú ho forenzní experti. Keňanovu žiadosť o azyl úrady zamietli, v Rakúsku sa zdržiaval neoprávnene. Muža teraz čaká výsluch, motív polícia zatiaľ nepozná. Vie ale, že páchateľ svoju obeť nepoznal, a nevylučuje preto, že má psychické problémy.

Podľa portálu krone.at však nie je pre políciu neznámou firmou. Od roku 2010 ho zadržali a súdili za obchodovanie s drogami, ale aj pre násilné trestné činy. Dokonca vlani mal spôsobiť ľahké poranenie železnou tyčou počas krádeže. Miestni hovoria, že v posledných týždňoch žil na ulici, ale od nikoho pomoc nechcel.

Viac o téme: Utečenciútok MigrantiViedeń
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu