Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

FOTO IKEA reaguje na tragické úmrtie dvoch detičiek: Upraví nebezpečné skrinky

Zobraziť galériu (3)

WASHINGTON - Spoločnosť IKEA svojim zákazníkom v Severnej Amerike ponúkla, že po smrteľných nehodách dvoch detí zaistí bezpečnostnú úpravu 27 miliónov predaných bielizníkov série MALM. Informovala o tom v stredu agentúra Reuters.

IKEA zákazníkom ponúkla bezplatné dodanie súpravy na bezpečnostné uchytenie bielizníka MALM o stenu. Ponuka sa týka bielizníkov s tromi a štyrmi zásuvkami, ako aj dvoch typov komody MALM so šiestimi zásuvkami.

"Bielizníky môžu predstavovať nebezpečenstvo prevrhnutia sa, ak nie sú bezpečne prichytené o stenu," uvádza sa vo vyhlásení spoločnosti IKEA. Podľa vyhlásenia IKEY došlo doposiaľ v dôsledku prevrhnutia sa bielizníka MALM k dvom smrteľným úrazom. 

Skrinka Malm s tromi
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: ikea.com)

Vo februári 2014 v meste West Chester v americkom štáte Pensylvánia strhol na seba dvojročný chlapec bielizník so šiestimi zásuvkami, ktorý ho pritlačil o posteľ a usmrtil. V júni 2014 v meste Snohomish v štáte Washington prišlo za podobných okolností o život 23-mesačné dieťa, keď ho privalil MALM s troma zásuvkami.

Spoločnosť IKEA dostala doposiaľ 14 hlásení o nehodách, pri ktorých došlo k prevrhnutiu sa bielizníka MALM. Pri týchto incidentoch utrpeli zranenia štyria ľudia. Bielizníky MALM sa začali predávať v roku 2002 za cenu 80-200 dolárov (73-183 eur).

Skrinka Malm s tromi
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: ikea.com)

Viac o téme: IKEA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu