Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Vražedný nábytok z IKEA mal skoro ďalšiu obeť: Na dievčatko (3) spadla skrinka, FOTO hororu

Skrinka Malm s tromi zásuvkami. Zobraziť galériu (2)
Skrinka Malm s tromi zásuvkami. (Zdroj: ikea.com)

LONDÝN - Britská matka už myslela na najhoršie po tom, čo nábytok z IKEA spadol na jej dieťa a zjazvil ho na celý život. Kellie Curtisová (25) z Long Eaton začula hluk a rýchlo utekala do izby, kde minulý pondelok našla svoju dcérku Evie-Mai uväznenú pod komodou Malm pokrytú krvou.

IKEA reaguje na tragickú smrť chlapca (†2): OZNAM v bratislavskej predajni

Kellie práve menila plienky synčekovi v obývačke, keď začula z izby buchot. Rýchlo vybehla po schodoch hore, kde zbadala svoje dievčatko so zakrvavenou hlavou. "Bola hysterická a plakala. Myslela som si, že zomrie. Niekto nad ňou musel bdieť. Mala neuveriteľné šťastie, že je tu stále s nami," uviedla vystrašená matka. Dievčinku previezli do zdravotného centra v Nottinghame, kde jej ranu na spánku zašili 20 stehmi a nechali si ju tam cez noc na pozorovanie.

Mamička už vyzvala švédsky nábytkársky gigant, aby prestal s predajom týchto bielizníkov, keďže za posledné dva roky prišli o život pri podobných incidentoch už tri batoľatá a jej dcérka mohla byť štvrtou obeťou. IKEA už v minulosti vydala inštrukcie, aby zákazníci nezabúdali inkriminovaný nábytok upevňovať k stene, avšak Kellie tvrdí, že si nebola vedomá rizika.


Spoločnosť IKEA ponúkla Kellie plnú cenu bielizníka ako náhradu, rovnako ako darček pre Evie-Mae a začala vyšetrovanie incidentu. Donna Mooreová, manažérka pre vzťahy so zákazníkmi z pobočky pre Veľkú Britániu a Írsko, uviedla: "V IKEA veríme, že deti sú najdôležitejšími ľuďmi na svete a bezpečnosť našich výrobkov je našou najvyššou prioritou. Sme zarmútení, že došlo k incidentu, pri ktorom malé dieťa utrpelo úraz a sme v priamom kontakte so zákazníkom, aby sme udalosť vyšetrili."

"Komody IKEA sú bezpečné, keď ich ukotvíte k stene podľa návodu na montáž pomocou systému dodávaného s výrobkom," dodala Mooreová. Každý zákazník pritom môže produkt vrátiť do miestnej predajne IKEA, kde mu v súlade s firemnou politikou bude vrátená jeho cena.

Výrobky sťahované z obchodov v USA.
Zobraziť galériu (2)
Výrobky sťahované z obchodov v USA.  (Zdroj: IKEA)

IKEA v USA sa však už rozhodla milióny kusov tohto nábytku stiahnuť, hoci spĺňajú všetky požiadavky na stabilitu na všetkých trhoch, kde sa predávajú. Informoval portál thesun.co.uk.

Viac o téme: Ikea Malm
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu