Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Svedkyňa bonzla na Kramného: Intímne rozhovory so susedou, Monika (†36) sa vraj zabila sama!

 Petr Kramný Zobraziť galériu (3)
Petr Kramný (Zdroj: profimedia.sk)

OSTRAVA - Pred Krajským súdom v Ostrave dnes v kauze Petra Kramného obvineného z vraždy manželky a dcéry v Egypte vypovedal spolupracovník a kamarát rodiny Petr Kanči. Už pred výsluchom novinárom povedal, že neverí tomu, že by Kramný rodinu zabil. Rovnakého názoru je aj jeho žena Adriana, ktorá však k súdu nie je predvolaná. Na súde potom Kanči priznal, že bol ochotný požičať Kramnému pas, aby mohol vycestovať z Egypta, o čo ho obžalovaný žiadal. Nakoniec z toho zišlo.

Svedkyňa Denisa Bartókova, Monikina kamarátka, zaspomínala na deň, keď Monika stretla Kramného. Bolo to na diskotéke. Ženy sa vraj medzi sebou hecovali, ktorá ho osloví. Urobila tak Monika a s mužom už ostala.
 
Denisa údajne neskôr zistila, že Jan Ryboň si písal s Monikou v čase, keď mal byť vo vzťahu s ňou. Povedala to Kramnému, ten jej povedal, že sa nemá do ničoho starať. Monika ju osočovala, že jej vyvracia rodinu. Údajný milenec Moniky aj svedkyni Denisy vraj tvrdil, že s Monikou si písal preto, aby mu pomohla zachrániť ich vzťah.
 
Denisa pred senátom povedala, že Kramný objavil nejaké fotky, na ktorých tancovala Monika zrejme so striptérom. Mal sa jej vyhrážať, že ju pripraví o Klárku a peniaze. Potom sa už Monika s Denisou nestýkali. Ako dodala, keď sa Monika pohádala s Kramným, vyhrážal sa jej rozvodom a hrozil, že príde o peniaze, čo Moniku zaujímalo najviac. Podľa svedkyne si potrepela na dobrom oblečení. "Mám pocit, že Kramný Moniku bil," cituje svedkyňu portál tn.nova.cz.

Vypovedal Kramného kamarát

Vypovedal svedok Daniel Buda, Kramného kamarát. Po smrti dievčat trávili na Skype s Petrom niekoľko hodín denne. Počul, ako plače. Smrť najbližších mu Petr opísal niekoľkokrát a vraj stále rovnako, informuje český portál. Cez Skype mu Kramný niekoľkokrát hovoril, že mu bola Monika neverná, nechápe prečo. Povedal, že o dievčatách sa nikdy nevyjadril škaredo. 

Vypovedal sused

Vypovedal svedok Natan Cieslar, uviedol, že raz volal Petrovi a povedal mu, že sa musia stretnúť, lebo mu chcel povedať o akýchsi fotkách z večierku, na ktorých vidno neveru Moniky s Jánom. Neskôr svedkovi Kramný napísal, že verí Monike, lebo mu prisahala na Klárkinu smrť. Cieslar sa domnieva, že ich manželstvo bolo pokojné a pohodové.
 
Po tragédii sa údajne Kramný často pýtal cez sms-ky, či mu bola Monika neverná, to prišlo svedkovi zvláštne. Natan uviedol, že Monika k nim jeden čas chodila používať sociálne siete. Vraj to bolo preto, že doma mala Facebook zakázaný. Petrovi to údajne prekážalo. Zistil, že Monika má viac ako jeden profil, dokonca s fotkami v spodnej bielizni, pod nimi boli komentáre v arabčine.
Svedkyňa bonzla na Kramného:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Vypovedala aj svedkova manželka

 
Svedkyňa a susedka rodiny Světlana Cieslarová vo svojej výpovedi priznala, že sa dopočula od kamarátky o nevere Moniky s Jánom Rybonom, ktorý má dnes na súde taktiež vypovedať. Jej manžel Natan Cieślar, ktorý je tiež predvolaný, o nevere podľa nej povedal Kramnému. Ten sa na neveru svojej ženy svedkyni prostredníctvom SMS správ znovu pýtal aj z Egypta, len niekoľko dní po úmrtí oboch žien. Podľa Cieslarovej mala Monika rada luxus. "Mala dve tváre. Dokázala ohovárať a byť až zlá, ale na druhej strane vedela byť milá, dokázala urobiť pre mňa čokoľvek, bola citlivá," povedala Cieslarová.
 
Ako svedkyňa povedala, zaskočilo ju, keď videla po návrate z Egypta Kramného. Nenosil čierne oblečenie a nemal ani čiernu pásku. Uviedla, že so susedou Katarínou viedol Petr intímne rozhovory, údajne ho chcela priviesť na iné myšlienky. "Katka mi hovorila, že sa s Petrom pri hovore cez Skype smiali, a dokonca jej robil návrhy na sex, aj keď bolo krátko po smrti Moniky a Klárky. Prišlo mi to nevhodné," cituje portál tn.nova.cz slová svedkyne, ktoré odzneli na súde.
 
Kramný údajne svedkyni povedal, že sa Monika zabila. Keď sa ho pýtala, prečo by sa chcela zabiť v Egypte a tak ďaleko od domova, odpovedal jej, že keby to urobila v Česku, nebola by slávna. A Monika údajne chcela, aby sa o nej písalo v novinách, a teda aby bola slávna. 
Svedkyňa bonzla na Kramného:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Vypovedal rodinný priateľ

Svedok Kanči poznal Moniku Kramnú dlhšie ako jej manžela, pretože s jeho ženou sa kamarátila už od 18-tich rokov. "Udržiavali sme kamarátsky vzťah, s Petrom sme nemali žiadne problémy. Monika bola temperamentnejšia," uviedol Kanči pred senátom. Podľa neho sa zmenila po svadbe, zrejme si myslela, že na tom bude finančne lepšie. "Staral sa o ňu, snažil sa zarábať. Monika bola po svadbe nad nami taká nadradenejšia," uviedol. Keď sa páru narodila dcéra Klárka, boli podľa svedka šťastní ako každá iná rodina, obaja sa o ňu starali.
 
Na súde tvrdil, že o prípadnej nevere sa s Kramným nebavili, také informácie mal len z počutia, spoločne ten problém nikdy neriešili. V prípravnom konaní však uviedol, že priamo s Kramným preberal, že mu žena bola neverná. Kanči pred súdom zároveň uviedol, že manželka Kramného trávila dosť času na počítači, hlavne na Facebooku.
 
Samovražedné sklony podľa neho Kramný nemá, jeho žena ale mala labilnejšiu povahu a bývala náladová aj žiarlivá. O úmrtí Moniky a Kláry sa dozvedel na dovolenke, kam mu nakoniec volal aj sám Kramný.
 
"Plakal, že sa stala hrozná vec. Plakal a veľmi mu nebolo rozumieť. Bolo to hrozné. Hovoril, že Monika s Klárkou sú mŕtve, že sú otrávené. Hovor nebol nejako dlhý," uviedol Kanči. Podľa neho mu Kramný povedal, že celej rodine bolo zle. "Peter hovoril, že chcel posunúť Klárku a už nedýchala a bola studená, že z toho bol v šoku a nevedel, čo má robiť, že ju otočil a dával prvú pomoc. Kričal na Moniku, nech vstáva, ona nereagovala," povedal pred súdom Kanči.
 
Fotografie, ktoré v hotelovej izbe zaobstarala egyptská polícia a po stredajšom pojednávaní ich nechal do spisu založiť prokurátor Vít Legerský, podľa obhajkyňa Kramného Jany Rejžkovej potvrdzujú skutočnosti, ktoré jej klient uvádza pred súdom. "Fotografie, ktoré včera (v stredu) prokurátor odovzdal do spisu, sú oficiálne fotodokumentácie egyptskej polície z miesta činu. Je prekvapujúce, že tá fotodokumentácie prišla skutočne až po takej dobe. Musím povedať, že tieto fotografie úplne dosvedčujú to, čo môj klient vypovedal, teda to, ako našiel svoju manželku a dcéru," uviedla Rejžková.
Viac o téme: Petr Kramný
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu