Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Panika v raji: Dovolenkárom sa v luxusnom hoteli na Cypre pokúsili uniesť deti!

V tomto hoteli sa mal odohrať pokus o únos. Zobraziť galériu (4)
V tomto hoteli sa mal odohrať pokus o únos. (Zdroj: thomas cook)

LONDÝN - Britskí rekreanti žijú momentálne na Cypre v strachu, že sa ich ratolesti snaží niekto uniesť. V okolí hotela sa pohybovali podozrivé osoby, ktoré si ich najmenších mali fotografovať. Niektoré sa dokonca infiltrovali dovnútra a vydávali sa za personál. Všetko vraj vyvrcholilo v utorok, keď sa gang pokúsil nepozorovane odvliecť do auta tri deti. Cestovná kancelária už kvôli bezpečnosti premiestnila 60 rodín. Dovolenky v tomto ubytovacom zariadení majú v ponuke aj slovenské cestovky.

Prečítajte si aj: Marek s rodinou sa tešili na dovolenku na Cypre: Z 11 dní sa však zázrakom stalo necelých 10!

Dvaja muži a jedna žena, oblečení ako čašníci, boli prichytení pri únose troch detí, z ktorých ani jedno nemalo viac ako 10 rokov, informujú britské médiá. "Videli sme týchto ľudí v okolí hotela celý týždeň. Boli v bazéne a rozprávali sa s niektorými z detí. Niektorí z nich mali na sebe rovnošatu personálu, aby mohli ľahšie zapadnúť. Bolo to naozaj desivé," uviedol jeden z rekreantov.

Podľa Grega Letforda (28) sa incident odohral v utorok večer. "Rumunský pár viedol dve malé deti k čakajúcemu autu, iná osoba mala tretie dieťa a bola tiež pripravená vykročiť. Niekto si to ale všimol a zastavil ich. Keby tam nebol, tie deti by uniesli. Jeden z mužov sa pokúsil o útek," uviedol pre The Daily Record.

Panika v raji: Dovolenkárom
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: thomas cook)

"Keď sa objavila polícia, vzala muža a ženu do kancelárie v hoteli a dav musel zostať vo foyeri. Mohlo tam byť asi 60 alebo 70 naozaj rozhnevaných ľudí. Bol to chaos. Polícia ich kvôli ochrane naložila do dodávky cez okno. Niekto z hotelového personálu nám neskôr povedal, že to boli Rumuni a že jeden z nich pracoval v hoteli," dodal.

Dráma sa odohrala v Anastasia Beach Complex a cestovná kancelária Thomas Cook odvtedy presťahovala asi 60 britských a írskych turistov do iného hotela kvôli bezpečnosti detí. Zdesení turisti si ale na ochranu potomstva zorganizovali aj vlastné hliadky, pretože najmenej 10 podozrivých mužov a žien bolo videných v blízkosti hotela za posledný týždeň.

Panika v raji: Dovolenkárom
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: thomas cook)

Anastasia Beach Complex sa nachádza na východnom cípe Cypru, má 191 izieb a 50 apartmánov. Na webových stránkach spoločnosti je popisovaný ako "ideálny pre rodinu". Má detský bazén, vodný park aj umelú riečku. Cestovná kancelária sa promptne postarala nielen o presun dovolenkárov, ale pre tých, ktorí majú strach, sú pripravené aj spiatočné lety do Veľkej Británie.

Hovorca cestovnej kancelárie sa vyjadril, že spoločnosť berie incident veľmi vážne a bezpečnosť a pohodlie zákazníkov je ich hlavnou prioritou. Skúsený tím sa snaží dovolenkárom poskytnúť individuálnu pomoc. Hotely, do ktorých budú presunutí, majú podobný alebo vyšší štandard. Úzko spolupracujú s ubytovacím zariadením aj miestnymi úradmi. Ostatné je vecou polície.

Panika v raji: Dovolenkárom
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: thomas cook)

Práve tá však najprv popierala, že by vôbec k nejakému incidentu prišlo a vraj jej dôstojníci nikdy komplex Anastasia nenavštívili a to aj napriek tomu, že im denník Daily Record zaslal fotografie policajných áut pred vchodom hotela. Preto bol kontaktovaný cyperský komisariát v Londýne, aby situáciu osvetlil. Jeho zástupca krátko na to reagoval, že polícia na Cypre už má informácie o incidente. Ten istý hovorca polície, ktorý najprv celú udalosť poprel, neskôr potvrdil, že skutočne bola polícia na mieste, ale vraj všetko bolo iba "nedorozumenie".

Tvrdil, že 19-ročný mladík bol videný, ako si natáča šou v hoteli a "napadnutý" 50 alebo 60 rekreantmi, takže ho dôstojníci museli odviesť kvôli jeho vlastnej bezpečnosti. Informoval The Mirror.

Viac o téme: DovolenkaúnosDetíCyprusRumuni
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu