Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Nočná mora na luxusnej dovolenke v Egypte: Krásna Nicola (23) takmer zomrela na infekciu!

Nicola sa ani po desiatich mesiacoch necíti dobre. Zobraziť galériu (3)
Nicola sa ani po desiatich mesiacoch necíti dobre. (Zdroj: profimedia.sk)

LONDÝN - Mladá hotelová manažérka z Veľkej Británie bojovala o život po tom, čo ju postihla infekcia obličiek len niekoľko hodín od príletu na "vysnívanú dovolenku" v luxusnom rezorte v Eqypte, ktorú majú vo svojej ponuke aj slovenské cestovky. Nicola Collingsová zostala v kritickom stave a potrebovala urgentné dialýzy a krvné transfúzie. Na pobyt v Šarm aš-Šajch doteraz spomína ako na nočnú moru, z ktorej sa stále nespamätala a zostali jej následky.

FOTO Prvý dovolenkový horor: Keď uvideli svoj päťhviezdičkový hotel v Grécku, mali chuť plakať!

Pekná blondínka si v auguste minulého roka zvolila za svoju dovolenkovú destináciu Egypt, ale neurobila veľmi dobre. Nemohla totiž dopredu vedieť, že po návrate do Británie z päť hviezdičkového rezortu Siva Sharm Resort & Spa skončí v nemocnici.

Lekári jej najprv omylom zle stanovili diagnózu a odstránili apendix, ale neskôr zistili, že ju postihla infekcia spôsobená baktériou e.coli. Taktiež mala hemolyticko-uremický syndróm a trombotickú trombocytopenickú purpuru, ktoré spôsobili pokles funkcie obličiek.

Nočná mora na luxusnej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

"Mesiace po mojom návrate do Veľkej Británie boli úplne desivé, doktori mi dávali len malú šancu na prežitie. Keď idete na dovolenku, očakávate, že sa vrátite oddýchnutý a nie, že budete musieť bojovať o život. Som naozaj šťastná, že nemusím byť na dialýze celý môj život, ale takáto situácia vôbec nemala nastať," povedala vo štvrtok Nicola pre denník The Daily Mail.

Dievčina bola v nemocnici dva týždne a ďalšie dva mesiace sa zotavovala v domácom prostredí. Teraz sa do incidentu obuli právnici, aby preverili nielen päťhviezdičkový hotel, ale aj cestovnú kanceláriu. Nicola tvrdí, bazén bol špinavý s kalnou vodu, jedlo sa podávalo vlažné a príbory boli špinavé.

"Aj keď som teraz späť v práci, často sa trasiem a bývam unavená, ani po desiatich mesiacoch sa necítim normálne. Musím si tiež dávať pozor na svoje zdravie, keďže môj imunitný systém nie je tak dobrý a mám tendenciu ľahko ochorieť," požalovala sa Nicola.

Právnici už v roku 2010 získali od hotela päťcifernú čiastku po tom, čo skupina turistov mala žalúdočné problémy. Amandeep Samra, právny expert na ochorenia na dovolenkách, povedal: "V súčasnosti vyšetrujeme presnú príčinu Nicolinej choroby. Je extrémne znepokojujúce počuť, ako ťažko chorou sa Nicola stala v dôsledku choroby... Prešla si traumatizujúcou skúsenosťou a stále trpí."

Každý, kto by vedel poskytnúť informácie o podmienkach v spomenutom hoteli, bude mať v ich právnickej kancelárii dvere otvorené. Cestovná kancelária na otázky Daily Mailu zatiaľ nereagovala.

Nočná mora na luxusnej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Viac o téme: DovolenkaBaktériaEgyptNicola Collingsová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu