Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ďalší rasový konflikt v USA: Policajt sa pustil do detí, radšej dal výpoveď!

Policajt Eric Casebolt
Policajt Eric Casebolt (Zdroj: YouTube)

AUSTIN - Belošský policajt z oblasti texaského Dallasu, zachytený na videu, ako hádže o zem černošskú tínedžerku oblečenú v plavkách, dal v utorok výpoveď v policajnom zbore dallaského predmestia McKinney. Informovala o tom miestna televízia Fox 4 a ďalšie médiá s odvolaním sa na mužovho právnika.

Policajta Erica Casebolta poslali nadriadení najprv na dovolenku, keďže sa začalo vyšetrovanie jeho zásahu proti mládeži z piatka 5. júna v McKinney, približne 48 kilometrov severne od Dallasu. Vyšetrovanie sa zaoberá tým, či policajt správne riešil výtržnosti a rušenie verejného poriadku. Video z jeho zásahu totiž vyvolalo pobúrenie verejnosti a takisto sa vynorili nové otázky o rasovej zaujatosti v radoch americkej polície.

Na videu vidieť, ako Casebolt vykrikuje oplzlé slová voči černošskej mládeži v rasovo zmiešanom dave, strčí do černošskej tínedžerky, krátko mieri strelnou zbraňou na mladých černochov a sotí dievča v plavkách na zem, pričom sa kolenami zaborí do jej chrbta.

Sedemminútové video si do utorkového rána pozrelo na internetovej stránke YouTube deväť miliónov záujemcov. Video zaznamenáva zásah policajtov pri incidente, ktorý sa podľa polície začal tak, že davy mladých ľudí, prítomných na párty s diskdžokejom v mestskom bazéne, odmietli napriek výzvam odísť.

Stovky obyvateľov sa zišli v pondelok večer na predmestí McKinney a požadovali prepustenie Casebolta. Ten sa verejne k incidentu nevyjadroval a dnes nakoniec prišla správa, že dal v policajnom zbore výpoveď.

Viac o téme: USARasový konflikt
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu