Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Britský premiér má hlavu v smútku: Nikto ma nechápe!

David Cameron
David Cameron (Zdroj: SITA)

KRUN - Britský premiér David Cameron sa domnieva, že je v Európe nesprávne chápaný a jeho výroky o tom, že ministri, ktorí plánujú naliehať na voličov, aby podporili odchod Británie z EÚ, budú musieť odstúpiť, sú "mylne vykladané".

Predseda britskej vlády to uviedol dnes po skončení summitu G7 v Nemecku, informovala agentúra Reuters. Camerona, ktorý prisľúbil opätovné prerokovanie vzťahov Británie s EÚ ešte pred konaním referenda o zotrvaní v tomto zoskupení, domáce médiá obviňujú z trápneho obratu o 180 stupňov v tejto otázke.

"Je evidentné, že moje slová boli nesprávne pochopené," uviedol britský premiér na tlačovej konferencii. Jeho varovanie na adresu ministrov sa podľa neho vzťahuje len na obdobie vyjednávania s Úniou, pričom odmietol špecifikovať, ktorým ministrom bude dovolené "slobodne hlasovať" v samotnom referende. Summit lídrov najvyspelejších krajín sveta sa konal od nedele na zámku Elmau v Bavorsku. Predstavitelia siedmich štátov sa zaoberali globálnymi zahraničnopolitickými otázkami vrátane klimatických zmien, finančných problémov Grécka či konfliktov v Sýrii a na Ukrajine.

Viac o téme: David Cameron
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu