Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Ďalší masaker v Keni: Islamistické milície prepadli a zabili dvadsať policajtov

Vytrénovaní bojovníci hnutia aš-Šabáb
Vytrénovaní bojovníci hnutia aš-Šabáb (Zdroj: SITA)

NAIROBI - Približne dvadsať kenských policajtov zabili v noci nadnes ozbrojenci islamistických milícií aš-Šabáb pri prepade v dedine na východe krajiny v štáte Garissa, informovala agentúra AP s odvolaním sa na tamojšie médiá.

Hovorca polície George Kimoti potvrdil útok v Garisse, kde aš-Šabáb v regionálnej rovnomennej metropole Garissa v apríli v univerzitnom areáli zmasakroval 148 vysokoškolských študentov, viac detailov ale bezprostredne nezverejnil.

Kenský denník Daily Nation napísal, že militanti prepadli v noci nadnes policajný konvoj v dedine Yumbis a zabili najmenej 20 policajtov. Policajti sa presúvali v konvoji zostavenom zo štyroch vozidiel a podľa denníka smerovali na pomoc kolegom, ktorí sa stali terčom útoku militantov v pondelok cez deň. Autá z ich kolóny zapálili.

Pri aprílovom krvavom útoku na univerzitu v Garisse zabili maskovaní útočníci z aš-Šabáb 148 ľudí a ďalších asi 80 utrpelo zranenia. Aš-Šabáb tvrdí, že útok na univerzitu bol odplatou za prítomnosť kenských jednotiek v Somálsku a za zlé zaobchádzanie s moslimami na území Kene.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu