Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Brutálne zavraždenú predavačku (†21) dnes pochovali: Orbán spomenul trest smrti

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BUDAPEŠŤ - V maďarskom meste Kaposvár dnes pochovali 21-ročnú predavačku, ktorú v tabakovej predajni minulú stredu brutálnym spôsobom zavraždil neskôr zadržaný muž, informoval spravodajský server Šomodskej župy Sonline.hu. V čase pohrebu boli všetky trafiky mesta zatvorené.

Obeť lúpežného prepadnutia na poslednej ceste odprevadilo množstvo ľudí, na pohrebe sa však na žiadosť pozostalých nezúčastnili žiadne médiá.

Polícia zadržala minulý štvrtok muža, ktorý čelí podozreniu zo stredajšej vraždy mladej ženy v trafike. Podozrivého zadržala polícia na urologickom oddelení miestnej nemocnice. Brutálnym spôsobom zavraždenú predavačku našli v obchode minulú stredu večer.

V Maďarsku je možné od júla 2013 legálne predávať tabakové výrobky výhradne v špecializovaných trafikách, ktoré musia mať štátnu koncesiu. Výklady tabakových predajní musia byť zalepené fóliou, aby do nich nevideli deti a mládež, ktorí majú zákaz vstupu. Vzhľadom na toto opatrenie sa množia nerušené lúpežné prepady trafík.

Primátor Kaposváru Károly Szita po tejto vražde navrhol zmenu príslušného ustanovenia zákona, aby v záujme bezpečnosti personálu predajne neboli takýmto spôsobom izolované.

Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán v reakcii na lúpežné prepadnutie vyhlásil, že doživotný trest odňatia slobody už nemá dostatočný odstrašujúci účinok, preto treba nechať otvorenú otázku obnovenia trestu smrti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu