Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Austrália chce v máji ukončiť pátranie po nezvestnom lete: Nemôže to trvať večne!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: YouTube)

CANBERRA - Pátranie po nezvestnom lete MH370 spoločnosti Malaysia Airlines nemôže trvať večne a čoskoro môže byť ukončené, uviedol dnes austrálsky vicepremiér Warren Truss. Citovala ho agentúra Reuters.

Medzi Austráliou, Čínou a Malajziou sa už vedú rozhovory o takomto kroku, ktorý by sa mohol realizovať už o niekoľko týždňov. Po Boeingu-777 s 239 osobami na palube, ktorý zmizol vlani ôsmeho marca, sa dosiaľ nenašla nijaká stopa.

Prečesávanie úseku morského dna s rozlohou zhruba 60.000 kilometrov štvorcových, nachádzajúceho sa 1600 kilometrov západne od austrálskeho mesta Perth, sa pravdepodobne ukončí v máji. Experti sa domnievajú, že ide o najpravdepodobnejšiu lokalitu havárie.

"Pre mnohých pozostalých to nebude zadosťučinením, ak nebudú mať aspoň určité informácie, kde vrak lietadla spočíva, alebo ak nedôjde k vyzdvihnutiu tiel. V pátraní však nemôžeme pokračovať navždy, ale chceme spraviť všetko, čo je rozumné," uviedol Truss.

Let MH370 sa stratil z radarov krátko po štarte z malajzijskej metropoly Kuala Lumpur, pričom smeroval do Pekingu. Podľa vyšetrovateľov lietadlo predtým, ako sa zrútilo do Indického oceánu, letelo tisícky kilometrov mimo svojho kurzu

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu