Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Hyenizmus: Manželia vykrádali účty pasažierov padnutého malajzijského boeingu!

Kreditná karta
Kreditná karta (Zdroj: SITA)

KUALA LUMPUR - Malajzijský súd poslal za mreže manželov, usvedčených z vykrádania bankových účtov cestujúcich z nezvestného boeingu spoločnosti Malaysia Airlines, ktorý bez stopy zmizol v marci minulého roku. Oznámila to dnes agentúra DPA s odvolaním na miestnu tlač.

Bývalá zamestnankyňa banky Nur Shila Kananová (34) bola odsúdená na šesť rokov väzenia. Priznala sa k 12 prípadom nelegálneho vniknutia do bankových účtov osôb, ktoré sa nachádzali na palube nezvestného lietadla. Týmto spôsobom celkovo získala v prepočte 19.300 eur. Sudca pri vynesení verdiktu zdôraznil priťažujúcu skutočnosť, že ako pracovníčka banky zneužila dôveru a peniaze vlastných klientov. 

Manžel (34) odsúdenej dostal za rovnakú trestnú činnosť štyri roky väzenia a tri rany palicou. Pár začal vykrádať účty cestujúcich len asi dva mesiace po zmiznutí lietadla. Let MH370 aerolínií Malaysia Airlines z Kuala Lumpuru do Pekingu zmizol z obrazoviek radarov 8. marca 2014. Naposledy ho radary zachytili nad Andamanským morom severne od Sumatry.  

Na palube Boeingu 777-200ER bolo 239 ľudí; väčšinu cestujúcich tvorili čínski občania. Napriek intenzívnemu medzinárodnému pátraniu v odľahlej južnej časti Indického oceánu sa po lietadle zatiaľ nenašla ani jediná potvrdená stopa, čo vyvoláva množstvo špekulácií a konšpiračných teórií. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu