Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

V parlamente lietali rany: Dvaja poslanci skončili v nemocnici

Ilustračné foto
Ilustračné foto

ANKARA - V tureckom parlamente v utorok neskoro večer lietali rany a dvoch poslancov museli previezť do nemocnice. Ostrá hádka sa strhla po debate o kontroverznom návrhu zákona, mieneného na zväčšenie kompetencií polície pri zákrokoch proti násilným demonštráciám.

Päť ľudí bolo v priebehu večernej debaty zranených, uviedla spravodajská agentúra Dogan. Poslanec Ertugrul Kürkçü z prokurdskej Demokratickej ľudovej strany (HDP) utŕžil ranu do hlavy a na fotografiách agentúry sa objavil s obväzom. V bitke s členmi vládnej Strany spravodlivosti a rozvoja (AKP) boli zranení aj štyria poslanci z Republikánskej ľudovej strany (CHP), pričom dvoch z nich následne previezli do nemocnice.

"Toto je prvýkrát, čo som videla, ako do parlamentu priniesli nosidlá. Poháre s vodou lietali vzduchom, ľudia sa váľali po dlážke, niekto sa oháňal kladivkom," povedala poslankyňa CHP Melda Onurová pre televíziu Hayat. Legislatívu, ktorá by posilnila právomoci úradov pri kontrole protestov, opozícia odmieta, pričom obviňuje vládnu stranu AKP zo snahy o pretvorenie Turecka, člena NATO, na policajný štát.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu