Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Komisár vyšetroval útok na redakciu Charlie Hebdo: Vypočúvanie a samovražda služobnou zbraňou!

Helric Fredou
Helric Fredou (Zdroj: YouTube)

PARÍŽ - Zástupca šéfa miestnej kriminálnej polície v Limoges na stredozápade Francúzska spáchal samovraždu niekoľko hodín po tom, čo bol poverený vyšetrovaním rodiny jednej z obetí stredajšieho teroristického útoku na redakciu francúzskeho časopisu Charlie Hebdo. Informoval o tom na svojom webe denník The Telegraph.

Komisár, ktorého meno britský denník a miestne médiá uviedli ako Helric Fredou, sa v noci zo stredy na štvrtok vo svojej kancelárii zastrelil služobnou zbraňou, napísali na webe televíznej stanice France 3. Dôvody neboli bezprostredne známe. Podľa policajných odborov štyridsaťpäťročný komisár trpel depresiami a syndrómom vyhorenia.

Fredou, ktorý žil sám a nemal deti, bol niekoľko hodín predtým údajne požiadaný, aby predložil správu spojenú s vraždením v parížskej redakcii satirického časopisu Charlie Hebdo, kde ten deň zahynulo rúk teroristov 12 ľudí, vrátane dvoch policajtov, napísal The Telegraph a ďalšie médiá.

Fredou údajne dostal za úlohu prešetriť rodinu jednej z obetí. Kriminalista vraj počas niekoľkých hodín po útoku vypočúval rodiny obetí z Charlie Hebdo. Zomrel ale údajne predtým, ako správu odovzdal. Nie je známe, či rozhodnutie spáchať samovraždu malo spojitosť s vraždením v redakcii Charlie Hebdo, napísal The Telegraph.

Vo Francúzsku dnes pokračuje vyšetrovanie teroristických útokov, pri ktorých minulý týždeň v Paríži zomrelo dokopy 17 ľudí. Francúzsky premiér Manuel Valls by mal v Národnom zhromaždení predstaviť návrhy nových opatrení v boji s terorizmom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu