Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Útok na policajnú stanicu v Nemecku: Ďalší akt teroristov?

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BERLÍN - Asi päťdesiatka maskovaných útočníkov napadla v noci na štvrtok policajnú stanicu vo východonemeckom Lipsku a zapálila jedno zo služobných áut. S odvolaním sa na políciu o tom dnes informoval nemecký denník The Local.

Útok, pri ktorom dav hádzal na budovu kamene, fľaše a vrecúška s farbou, trval približne tridsať sekúnd. Ani jeden z dvoch policajtov, ktorí boli v tom čase na stanici, nebol zranený, škody na majetku však dosiahli niekoľkých desiatok tisíc eur.

Polícia zatiaľ nevie, kto za akciou stál, špekuluje sa ale o politickom motíve. Na internete sa totiž objavilo anonymné vyhlásenie, ktoré udáva, že prepadnutie stanice bolo odplatou za smrť azylanta zo Sierry Leone Ouryho Jalloha, ktorý zomrel pred desiatimi rokmi v policajnej cele, kde bol zaživa upálený.

"Poliši, váš tolerovaný štatút bol zrušený," citoval The Local z vyhlásenia. "Bude sa s vami jednať s násilím a s chýbajúcim rešpektom, teda rovnako ako vy pristupujete k utečencom."

Za smrť Jalloha nebol doteraz nikto potrestaný. Z vyšetrovania iba vyplynulo, že africký azylant, ktorý bol v cele sám, bol za ruky a nohy pripútaný k posteli. Potom, čo sa spustil požiarny alarm, ho jeden z policajtov vypol.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu