Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Česko zažilo drámu na diskotéke: Strážnik zahájil paľbu, jedného zabil, druhého postrelil!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: foto: tv joj)

VYSOKÉ MÝTO - Jeden človek zomrel a ďalší bol zranený pri nočnej streľbe vo Vysokom Mýte. Strieľalo sa po polnoci pred jedným zo zábavných podnikov v meste, povedala hovorkyňa krajskej polície Jitka Vavřinová. Starosta František Jiráska uviedol, že údajne strieľal mestský strážnik. Podľa serveru tn.cz mŕtvy aj zranený patrili k členom ochranky jednej z miestnych diskoték.

"Jeden muž zomrel na mieste, druhý bol prevezený s ťažkým zranením do nemocnice," uviedla Vavřinová. Polícia na mieste zadržala dve osoby a zabezpečila strelnú zbraň, ktorú chce podrobiť expertíze. Zadržaní doteraz neboli z ničoho obvinení. Bližšie identifikovať aktérov prípadu Vavřinová odmietla.

"Pred miestnou diskotékou alebo reštauráciou v Pivovarskej ulici došlo k bitke. Zaplietol sa do toho aj jeden strážnik mestskej polície, ktorý údajne strieľal. Nebol v službe, je držiteľom zbrojného pasu a mal so sebou súkromnú zbraň," povedal Jiráska.

Podľa neho podobnú tragickú udalosť v meste nikto nepamätá. "Ten strážnik bol bezproblémový, vôbec nechápem, ako sa to mohlo stať," dodal Jiráska. Podľa serveru tn.cz potýčka vznikla po tom, čo sa trojica mužov dožadovala vstupu na diskotéku bez platenia vstupného. S tým ale nesúhlasila ochranka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu