Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Rodinná tragédia na Vianoce: Pred diskotékou strieľal opitý policajt, Radka (†23) zabil!

Po Radkovi vystrelil Pavel Koblížek Zobraziť galériu (6)
Po Radkovi vystrelil Pavel Koblížek (Zdroj: Foto: Facebook, Tv nova)

VYSOKÉ MÝTO - Cez víkend otriasla susedným Českom dráma ako zo zlého akčného filmu. Trojica opitých mužov sa dožadovala vojsť bez zaplatenia vstupného do podniku vo Vysokom Mýte. Zamestnanci pri vchode opilcov odmietli pustiť. To rozhnevalo jedného z nich, strážnika mestskej polície Pavla Koblížka. Vytiahol legálne držanú zbraň a minimálne šesťkrát vystrelil. Po desivej paľbe ostal v kaluži krvi 23-ročný Radek, brat majiteľa podniku. Ich tretí brat Lukáš skončil s vážnymi strelnými poraneniami v nemocnici, kde bojuje o život.

Pavel Koblížek bol podľa svedkov v noci zo soboty na nedeľu pred diskotékou vo Vysokom Mýte opitý. Spolu s dvoma kamarátmi chcel vojsť dnu bez zaplatenia. Muži pri vchode ich nechceli pustiť. Ako informuje Tv Nova, vytiahol policajný odznak a domáhal sa vstupu do podniku so slovami, že ide o policajnú akciu. 

Následne medzi mužmi došlo ku konfliktu, zatiaľ nie je známe, kto ho vyvolal. Niekto z trojice opitých kamarátov vystriekal na mieste sprej so slzotvorným plynom. Zamestnanci podniku zavolali políciu. Keď sa to dozvedel Koblížek, dal sa s ostatnými dvoma mužmi na útek.

Strelec Pavel Koblížek
Zobraziť galériu (6)
Strelec Pavel Koblížek  (Zdroj: Foto: Facebook)

Okamžite ich začali prenasledovať dvaja bratia majiteľa diskotéky. Pri naháňačke vytiahol Koblížek zbraň a spustil paľbu. Mal vystreliť až šesťkrát. Najprv strieľal zo vzdialenosti 30 metrov, no potom vystrelil na 23-ročného Radka z blízka, zasiahol ho do zátylku. V tej chvíli sa k mladíkovi sklonil jeho 25-ročný brat Lukáš, vzápätí utrpel strelné poranenie aj on. Strela zasiahla obličky a žalúdok, jeho stav je vážny.

Najmladší z bratov Radek streľbu neprežil
Zobraziť galériu (6)
Najmladší z bratov Radek streľbu neprežil  (Zdroj: Foto: Facebook, Tv nova)

Nanešťastie, mladší z bratov bol na mieste mŕtvy, druhý je vo vážnom stave v nemocnici. Desivé vyčíňanie strelca týmto neskončilo. Podľa televízie sa mal vrátiť a priložiť zbraň k hlave najstaršiemu z troch bratov Romanovi, ktorý je zároveň majiteľom klubu. Vystrelil aj po ňom, no v zbrani už neboli náboje.   

Najstarší z bratov Roman je zároveň majiteľ podniku
Zobraziť galériu (6)
Najstarší z bratov Roman je zároveň majiteľ podniku  (Zdroj: Foto: Facebook, Tv nova)

"Priatelia, kamaráti. Všetkých vás veľmi prosím, pomôžte nám tých vrahov usvedčiť, keď máte akékoľvek informácie k tragédii, ktorá sa stala a stála život môjho brášku a druhý bojuje o život. Všetkých veľmi prosím a vopred ďakujem. Brat Roman," stojí v odkaze na sociálnej sieti.

Rodinná tragédia na Vianoce:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Foto: Facebook, Tv nova)

Otec troch bratov je kameraman českej televízie Prima. "Ku*va veľmi to bolí," napísal Roman st. na svojom facebookovom profile.

Policajti strelca zadržali spolu s jedným kumpánom, tretí je stále na slobode, nie je vylúčené, že je ozbrojený. Koblížek bol najpr policajt, no po problémoch ho preradili za strážnika k mestským policajtom. Strieľal z vlastnej, nie zo služobnej, zbrane ktorú mal v legálnej držbe. Polícia prípad vyšetruje ako vraždu a dvojnásobný pokus o vraždu.   

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu