Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Hromadná bitka na základnej škole v Prahe: Dve deti skončili v nemocnici!

Základná škola Tusarova
Základná škola Tusarova (Zdroj: Foto: ZŠ Tusarova)

PRAHA - I keď je medzi deťmi bežné, že sa pohádajú a hašterenie končí drgnutím alebo štuchnutím, včerajšia hromadná bitka v pražskej základnej škole nemá obdobu. Žiaci do seba skočili tak agresívne, že vedenie muselo privolať políciu a záchranku. Dve deti skončili v nemocnici.

Hromadná bitka sa strhla v stredu okolo poludnia na základnej škole Tusarova v pražských Holešoviciach. Vedenie školy privolalo políciu a pre dvoch žiakov dokonca musela prísť sanitka.

"Dvaja žiaci v triede počas prestávky napadli spolužiaka. Útok bol natoľko neprimeraný, že sme do školy pozvali zákonných zástupcov detí a privovali políciu," povedala pre televíziu Nova Monika Nezbedová, riaditeľka základnej školy.

Po bitke odviezli sanitky do nemocnice chlapca a dievča. "Záchranná služba bola k Základnej škole Tusarova privolaná kvôli ošetreniu chlapca s poranením hlavy - ročník 2001. Chlapec bol prevezený do Nemocnice na Bulovce. A asi za pol hodiny sme tam vyrážali znova, kvôli dievčaťu - ročník 1999. Dievča trpelo bolesťami hlavy, a tak bolo prevezené do Fakultnej nemocnice v Motole," uviedla hovorkyňa pražských záchranárov Jiřina Ernestová.

Zatiaľ nie je známe, kvôli čomu vznikol medzi deťmi konflikt, ktorý vyústil hromadnou bitkou.  Po incidente do školy dorazil sociálny pracovník. Ako informovala riaditeľka školy, z celej situácie vyvodí dôsledky. Prípadom sa už zaoberá česká polícia.  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu