Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Odporný čin britského vojaka: V Tirolsku sexuálne zneužil šesťročné dievča!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

NEUSTIFT IM STUBAITAL – Rakúske úrady zatkli dnes britského vojaka pre podozrenie, že v tirolskej obci Neustift im Stubaital pohlavne zneužil šesťročné dievča. Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na prokuratúru v meste Innsbruck.

Polícia zadržala muža počas víkendu pred domom údajnej obete. Vojak bol následne na najmenej dva týždne umiestnený do vyšetrovacej väzby. "Začali sme vyšetrovanie podozrenia zo sexuálneho zneužitia s priťažujúcimi okolnosťami," uviedol prokurátor Hansjörg Mayr, pričom dodal, že príslušné úrady o tomto prípade upovedomili aj britský konzulát v Rakúsku.

Podľa denníka Heute sa incident stal počas pobytu britských vojakov na horskom výcviku v spolkovej krajine Tirolsko. "Môžeme potvrdiť zatknutie britského občana v Neustifte," uviedol hovorca britského veľvyslanectva. Hovorca britskej armády povedal, že armáda o zatknutí vojaka z 29. novembra vie. "Ide o záležitosť rakúskych úradov, bolo by teda nevhodné, keby sme sa k záležitosti teraz širšie vyjadrovali," uviedol hovorca.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu