Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Osudová veta hrdinu Petra (†16): Deň pred smrťou povedal slová, ktoré otriasli rodinou

Rodičia nebohého Petra
Rodičia nebohého Petra (Zdroj: Foto: tv nova)

ŽĎÁR NAD SÁZAVOU - Rodičom Petra, ktorý nešťastne zomrel po šialenom vyčíňaní schizofreničky Barbory Orlovej, sa behom sekundy zmenil celý život. Prišli o svojho milovaného a vymodleného syna. S osudom sa len ťažko vyrovnávajú a na Petra s láskou spomínajú.

"Musíme ísť ďalej. Nič iné nám nezostáva. Je to hrozne ťažké. Péťa bol vymodlené dieťa," hovoria so slzami v očiach pre TV Nova Petrovi rodičia. Ich syn bránil pri útoku rozzúrenej ženy spolužiačku, no sám pri tom utrpel zranenie, ktorému nakoniec podľahol. 

"V pondelok, deň pred svojou smrťou, dokonca povedal učiteľke na praxi - Vy o mne ešte raz budete počuť. Ja budem veľmi slávny," prezradila so stiahnutým hlasom Peťova mamička.

Nikto vtedy nemohol tušiť, že to bude tak skoro. Na druhý deň do školy, kam chodil aj Petr, vtrhla Barbora Orlová, psychicky chorá žena. Nožom sa zahnala po Petrovej spolužiačke. Chcel jej pomôcť, no schizofrenička ho smrteľne zasiahla. Vďaka spolužiakovi Martinovi mohol byť s ním v posledných chvíľach života jeho otec.

"Školu vôbec neviníme. Vieme, že prebehla kontrola školy. Tá je podľa výsledkov dobre zabezpečená. Neľutujem deň, kedy Péťa do tej školy nastúpil. Bolo to jeho srdcové povolanie, našiel sa v tom (učil sa za kuchára - pozn. red.). Mal veľa koníčkov a záľub vo varení. So školou sme stále v kontakte, všetci sú veľmi ochotní. Veľmi si to vážim," povedala mamička tragicky zosnulého Petra.

Rodičom do dnes chodia kondolencie z celého Česka. Všetci svorne považujú ich syna za hrdinu a oceňujú jeho odvážny čin.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu