Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Slovák (33) sa vybral s kamarátmi na turistiku do Rakúska: Zachraňoval ich vrtuľník

Ilustračné foto
Ilustračné foto

SALZBURG – Horolezec (33) zo Slovenska sa s tromi spoločníkmi, tiež Slovákmi, vybral v pondelok na výlet do rakúskeho Sarsteingebietu. Skupina išla po značenej ceste zo Steeg, chceli prejsť na vrchol a zostúpiť do Obertraunu. Počas výstupu sa im však kvôli snehu stratilo značenie. Zasahovať musel záchranársky vrtuľník.

Po tom, čo si hory v Hornom Rakúsku vyžiadali cez víkend dve obete, polícia varovala turistov pred extrémnymi podmienkami vo výške 1800 metrov nad morom. Varovanie neuposlúchla skupinka Slovákov, ktorí sa rozhodli ísť do hôr na turistiku.

Priatelia šli v horách po značenej trase. Počas túry ale zablúdili, pretože množstvo snehu im zakrylo značenie. Zvolená trasa ich nasmerovala na iné miesto, než pôvodne plánovali. Slovák (33) išiel napred, aby cestu preskúmal. Nanešťastie sa pošmykol na zľadovatenom povrchu a spadol približne 300 metrov do hĺbky. Jeho pád utlmil sypký sneh. Mohol zavolať svojich spoločníkov a povedal im, že je zranený a nemôže pokračovať. Kamaráti potom kontaktovali horských záchranárov, no nevedeli špecifikovať polohu.

Ako informoval osterreich-nachrichten.com, zraneného muža so skupinkou kamarátov sa vybral hľadať vrtuľník s pohotovostným lekárom. Slováka nakoniec transportovali do nemocnice v Salzburgu.   
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu