Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Muž z Přerova (35) znásilňoval 5-ročné dievča: Odhalenie až po 10 rokoch!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PŘEROV – Policajti zadržali tridsaťpäťročného muža z Přerova podozrivého zo znásilnenia päťročného dievčaťa. Ide o jej strýka, ktorý dieťa niekoľkokrát sexuálne zneužil takmer pred desiatimi rokmi.

Dievča o traume z detstva prehovorilo až vo svojich 14 rokoch. Po zadržaní sa dievčatin strýko k činu priznal. Policajti ho obvinili zo znásilnenia a sudca ho poslal do väzby, povedala krajská policajná hovorkyňa Marie Štrbáková. Obvinenému hrozí až dvanásťročné väzenie. "Znásilnenie sa odohralo takmer pred desiatimi rokmi. Dievčatko vtedy malo päť rokov a bývalo so svojím strýkom občas samé doma," uviedla Štrbáková. Dievča sa so znásilnením zverilo až koncom minulého roka sociálnej pracovníčke v jednom z detských domovov na Šumpersku. 

Kriminalisti si potom vyžiadali niekoľko znaleckých posudkov, ktoré podľa Štrbákovej potvrdili výpoveď mladej slečny. "Bolo preukázané, že muž dievčatku spôsobil svojim správaním a jednaním psychickú ujmu. Po zadržaní sa muž priznal," uviedla Štrbáková. Sudca vo štvrtok súhlasil s návrhom prokurátora na vzatie obvineného muža do väzby. "V prípade preukázania viny a odsúdenia mu hrozí trest odňatia slobody v rozmedzí od päť do dvanásť rokov," dodala Štrbáková.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu