Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Colníci neverili Babišovi, že ide za prezidentom: Koniec trapasom na letisku, už má selfie!

Andrej Babiš a Francois Hollande
Andrej Babiš a Francois Hollande (Zdroj: Facebook)

PARÍŽ - Český minister financií Andrej Babiš, ktorý je s prezidentom Milošom Zemanom na oficiálnej návšteve Francúzska, musel na parížskom letisku presviedčať colníkov, že je ministrom vlády.

Pricestoval totiž bežným letom a colníci, ktorí si ho po pristátí vybrali na náhodnú kontrolu, mu najprv nechceli uveriť. Babiš sa so svojou príhodou zveril dnes novinárom.

Minister priletel do Paríža v pondelok večer linkovým letom spoločnosti ČSA. Na colnici ho zastavila pracovníčka colnej správy na kontrolu - napriek tomu, že Babiš cestoval v rámci hraníc schengenského priestoru, kde nie sú hraničné kontroly, napísal český spravodajský portál Novinky.cz.

Babiš podal pracovníčke pas a vyhlásil: "Idem za vaším prezidentom (Francoisom Hollandom)." Zamestnankyňa však mala pocit, že si z nej strieľa.

"Povedal som jej, že to myslím vážne, že som minister," opísal Babiš situáciu. V cestovnom doklade mal svoju funkciu zaznamenanú. Nedorozumenie sa vysvetlilo aj vďaka ďalšiemu colníkovi a Babiš mohol pokračovať v ceste.

Dôkazom, že Babiš sa s francúzskym prezidentom naozaj stretol, je aj fotka, ktorú zverejnil na svojom facebookovom profile. Na selfie sú zachytení práve títo dvaja politici, pričom český minister pripojil aj tento komentár: "Tak som vyhral fľašku šampusu. Stavil som sa so svojím fitness trénerom, že si urobím vo Francúzsku selfie s francúzskym prezidentom Hollandom. V skutočnosti je to sympaťák."

Colníci neverili Babišovi, že
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: Facebook)

Zeman a Babiš sa dnes zúčastnili na seminári s predstaviteľmi francúzskej politickej scény a popoludní približne hodinu diskutovali s prezidentom Hollandom, informoval web Novinky.cz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu