Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Bodamské jazero vydalo zrejme telo vraha lichtenštajnského bankára

VIEDEŇ - Telo neznámeho muža, pravdepodobne mesiace hľadaného Jürgena Hermanna, páchateľa vraždy šéfa lichtenštajnskej banky Jürgena Fricka zo 7. apríla, vylovili dnes z Bodamského jazera. Stalo sa tak na základe informácie rybára, ktorý si bezduché telo všimol na hladine.

Lichtenštajnska polícia oznámila, že jestvujú indície naznačujúce, že telo patrí skutočne medzinárodne hľadanému mužovi. Nemecké orgány nariadili už súdnu pitvu, píše tlačová agentúra APA.

Jürgen Hermann, ktorý sa označoval za Robina Hooda z Lichtenštajnska, v apríli z miesta činu ušiel na vozidle typu Mercedes Smart. Bezpečnostné zložky neskôr automobil našli v Ruggelle. Polícia vyzvala občanov, aby boli obozretní a nekomplikovali intenzívne pátranie po pravdepodobnom vrahovi, ktorého stopa sa však stratila pri rýnskom kanále. Práve tu sa našli neskôr aj cestovný pas hľadaného, jeho priznanie a list na rozlúčku.

Niekdajší vynálezca viedol roky nevyhlásenú vojnu proti bankám a politickému establishmentu, viniac ich zo zodpovednosti za svoj bankrot. Naposledy krátko pred činom  rozoslal hanlivé emaily na adresu lichtenštajnského kniežatstva, od ktorého pred rokmi požadoval súdnou cestou 200 miliónov frankov odškodného, údajne za monitoring jeho spoločnosti a fondov finančným dozorom.

Dočasne sa v kniežatstve objavili aj úvahy o možnej samovražde páchateľa, avšak tie patria minulosti, odkedy sa na webovej stránke predpokladaného vraha objavila aktualizácia s textom: "Catch me if you can, dead or alive, reward 200.000,000 CHF" (Chyťte ma, ak to dokážete, mŕtveho alebo živého, odmena 200.000,000 švajčiarskych frankov) a podpisom šerif z Nottinghamu. Práve to bol protihráč legendárnej anglickej postavy Robina Hooda.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu