Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Satelit poslal na Zem neuveriteľné VIDEO: Po Mesiaci sa prechádza naháč!

muž na Mesiaci
muž na Mesiaci (Zdroj: Foto: youtube)

BRATISLAVA – Mesiac je v týchto dňoch k našej Zemi najbližšie. Neverili by ste, čo sa podarila zachytiť pomocou Google Maps. Nezvyčajný objekt náramne pripomína postavu. Pozrite si nasledujúce video a nebudete veriť vlastným očiam.

„Muž na Mesiaci“ sa objavil v hlbokých kráteroch vesmírneho telesa. Ako informuje britský denník Daily Mail, vedci tvrdia, že zábery iba obohatili našu predstavivosť.  

Video, ktoré záhadnú postavu zachytáva sa objavilo na internete ani nie pred mesiacom a už zaznamenalo viac ako tri milióny zhliadnutí. Zábery zavesil užívateľ, ktorý si hovorí wowforreeel. Pri sledovaní Mesiaca si na ňom všimol nezvyčajný obraz s tieňom. 

Konšpirační teoretici sa novej záhady razom chytili. Zisťujú, čo objekt môže byť a či sa ktutočne medzi mesačnými krátermi pohybuje postava.

Muž na Mesiaci
Ako píše denník, najviac pravdepodobné vysvetlenie pre toto pozorovanie je psychologický jav nazývaný pareidolia. Ide o jav, ktorý zahŕňa vágne a náhodné podnety (často obrazové alebo zvukové), ktoré sú vnímané ako významné. Bežným príkladom sú obrazy zvierat alebo tvárí v mrakoch. Patria tam aj zvukové správy, ktoré sú rozpoznateľné, keď sa zvuk prehráva odzadu.   
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu