Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Putin vyzval ruských boháčov, aby platili dane doma

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Zdroj: SITA)

MOSKVA – Ruský prezident Vladimir Putin vyzval ruských miliardárov, aby platili dane doma. Obáva sa totiž, že nová vlna sankcií, ktoré sa Západ chystá uvaliť na Rusko za pripojenie Krymu, môže zasiahnuť aj ruských podnikateľov. Informovala o tom agentúra AP.

Putin na dnešnom stretnutí s najbohatšími Rusmi v Moskve vyhlásil, že "by mali zaregistrovať svoje firmy na ruskom území a odvádzať dane vo svojej vlasti".  Západ totiž pohrozil Moskve novým kolom sankcií. Európska únia (EÚ) začiatkom týždňa schválila zoznam 21 politikov a úradníkov z Krymu a Ruska, ktorým zmrazila účty a zakázala vycestovať na svoje územie. Podobný zoznam majú aj USA.

Podľa neoficiálnych zdrojov z diplomatického prostredia EÚ na dnešnej pracovnej večeri by k nim premiéri a prezidenti členských krajín mali pridať nové mená. Diplomatické zdroje sa však domnievajú, že je málo pravdepodobné, aby na summite EÚ došlo k vyhláseniu ekonomických sankcií proti Rusku. Európski štátnici si uvedomujú, že takýto krok a následné reakcie Ruska by mohli poškodiť ekonomické záujmy ich krajín.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu