Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

USA vyslali do Čierneho mora dve vojenské lode

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

SOČI/WASHINGTON - Spojené štáty vyšlú do Čierneho mora dve vojenské lode. Tie budú mať za úlohu evakuovanie amerických športovcov v prípade teroristického útoku. Ruskej agentúre Itar-Tass to v stredu potvrdil hovorca Pentagonu admirál John Kirby. Spravodajská stanica CNN zase informovala, že Američania v Nemecku rozmiestnia aj vojenské lietadlá, ktoré majú takisto slúžiť na prípadnú núdzovú evakuáciu v prípade bezpečnostnej hrozby v Soči.

Americký prezident Barack Obama cez víkend ubezpečoval svojich občanov, že olympijské hry v ruskom Soči budú bezpečné aj napriek početným hrozbám teroristov. Šéf Bieleho domu zároveň Američanom poradil, aby sa na podujatie prišli pozrieť a nemali obavy.

"Povedal by som im, že verím, že Soči je bezpečné aj keď na týchto veľkých medzinárodných podujatiach stále existujú nejaké riziká," uviedol v rozhovore pre CNN. "Ruské úrady rozumejú, čo je v tomto prípade v hre. Rozumejú, že tam vonku existujú nejaké potenciálne hrozby. A koordinujeme sa s nimi. Pozreli sme sa na ich plány," vyhlásil prezident.

Obavy nedávno vyvolali najmä dva útoky v ruskom Volgograde, ktoré si koncom decembra vyžiadali 34 obetí na životoch a desiatky zranených. Rusko v reakcii zaviedlo prísne bezpečnostné opatrenia súvisiace s blížiacimi sa zimnými olympijskými hrami v meste Soči, ktoré sa začínajú 7. februára.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu