Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Dagmar Havlová prvýkrát prehovorila o smrti manžela

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA, Topky.sk)

PRAHA - Ikona novembra 1989 a nedávno zosnulý Václav Havel bol pre mnohých zosobnením slobody. Jeho smrť zasiahla nielen celé Česko a Slovensko, ale aj celý svet. Vdova Dagmar teraz po dvoch rokoch prehovorila o tom, ako sa cítil tesne pred smrťou a čo povedal ako posledné.

Presne pred dvomi rokmi zomrel bývalý prezident Václav Havel. O tom, že jeho smrť bola šokom, hovorí aj vdova Dagmar. V posledných dňoch života sa jej zdalo, že manželovi nie je dobre. Skontrolovala zdravotné výsledky a lekári dokonca tvrdili, že výsledky testov sú lepšie ako predošlé.

"Oproti minulým mesiacom sa mi skutočne zdal lepší, aj keď posledný týždeň vstával z postele iba málo. Na priamu otázku, ako mu je, mi odpovedal, že tak nejako divno," povedala Havlová.

Potom prišiel šok a obľúbená osobnosť sa musela porúčať. Ťažko sa so smrťou vyrovnávala herečka a vtedajšia manželka Dagmar Havlová. Nakoniec so zosnulým prezidentom sa prišli rozlúčiť davy ľudí.

"To obrovské množstvo ľudí, ktoré s nami išli na Hrad, som si uvedomila až spätne. Ja som sa sústredila, aby som neplakala. Mala som, čo robiť, aby som nezakopla. To, čo sa odohrávalo vo mne, sa týkalo iba mňa. Mňa a Václava," dodala Dagmar Havlová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu