Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

V ČR havaroval pre sneženie slovenský kamión s 24 tonami železa

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ZLÍN - Nízke teploty a prvé výdatné sneženie zavinili dnes v Zlínskom kraji sériu nehôd na cestách. Najkomplikovanejší zásah čakal hasičov v obci Lidečko v okrese Vsetín, kde ráno havaroval slovenský kamión plne naložený 24 tonami železa a hrozil jeho pád do potoka. Jeho vyťahovanie sa pretiahlo až do popoludnia, hasiči museli zavolať aj ťažkú techniku z mesta Hlučín.

Slovenský kamión prevážajúci železo havaroval pred 08.00 h neďaleko kostola v Lidečku. Informácie priniesol spravodajský portál iDNES.cz.

"Vodič (41) idúci smerom na Vsetín sa snažil pribrzdiť, ale na primrznutej ceste nezvládol riadenie a skončil vo zvodidlách, ktoré poškodil," uviedla vsetínska policajná hovorkyňa Lenka Javorková.

Hasiči sa obávali, že sa vozidlo prevráti do potoka. V nádržiach má pritom okolo 400 litrov nafty, hasiči teda preventívne položili do potoka ponorné steny. Zásah spôsobil obmedzenie dopravy na ceste I/57 zo Vsetína smerom na Slovensko. Premávku na miestne nehody riadia policajti kyvadlovo.

"Pred poludníkom sa vyslobodzovacia technika, ktorú zaistil zo Slovenska majiteľ kamiónu, pokúsila havarovaný kamión vytiahnuť, ale nepodarilo sa to," povedal krajský hovorca hasičov Libor Netopil.

Hasiči preto na miesto zavolali techniku záchranného útvaru z Hlučína a kamión tak bude cestu čiastočne blokovať ešte niekoľko hodín, informoval web iDNES.cz.

Sneženie zasiahlo dnes ráno celý Zlínsky kraj, najvytrvalejšie bude podľa meteorológov v okrese Vsetín, v Beskydách sa môžu tvoriť snehové jazyky.

Zatiahnutá obloha a teploty okolo nuly však priniesli sneženie alebo dážď so snehom tiež do okresov Zlín, Kroměříž a Uherské Hradiště.

K ďalším nehodám museli ísť hasiči do obce Miškovice v okrese Kroměříž, kde sa zrazili dve autá. V Zlíne na dvoch miestach skončili autá na streche. Drobnejších nehôd je však v Zlínskom kraji dnes od rána oveľa viac.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu