Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Nová stopa v prípade zmiznutej Maddie McCannovej: Mal ju uniesť muž, ktorý zomrel!

Maddie McCannová v čase zmiznutia a ako by mohla vyzerať dnes. Zobraziť galériu (2)
Maddie McCannová v čase zmiznutia a ako by mohla vyzerať dnes. (Zdroj: anorak.co.uk)

LISABON/LONDÝN - Portugalská polícia prešetruje novú stopu v kauze zmiznutia malej Maddie McCannovej. Z jej únosu je vraj podozrivý muž, ktorý pred štyrmi rokmi zomrel pri nehode traktora, uviedol britský denník The Daily Telegraph. Štvorročné britské dievčatko zmizlo v roku 2007 z hotela v portugalskom letovisku Praia da Luz.

Policajti sa teraz zamerali na bývalého zamestnanca turistického komplexu Ocean Club, kde rodina McCannovcov vtedy trávila svoju dovolenku. Muž, ktorého meno nebolo zverejnené, sa vraj únosom dievčaťa mohol chcieť pomstiť za to, že ho vyhodili z práce v tomto hoteli. Ako napísal portugalský denník Correio de Manha s odvolaním sa na policajné zdroje, podozrivý muž zomrel pri dopravnej nehode v roku 2009, mal štyridsať rokov.

Portugalskí vyšetrovatelia údajne tohto muža označili za hlavného podozrivého po tom, čo z preverovania telefónnych záznamov vyplynulo, že sa v čase zmiznutia Maddie nachádzal neďaleko apartmánu McCannovcov. Počas prvotného vyšetrovania ale nebol na zozname bývalých zamestnancov, preto ho vtedy polícia nevypočúvala. Teraz muži zákona hovorili s jeho vdovou a na základe nových dôkazov sa aj naďalej snažia zistiť, kde by sa mohla Madeleine nachádzať. Portugalská ani britská polícia zatiaľ nové zistenia oficiálne nekomentovali.

Portugalci oznámili minulý týždeň, že na základe nových poznatkov obnovujú pátranie po zmiznutej Britke. Briti tiež nedávno vydali nový policajný portrét muža, ktorého svedkovia v deň únosu, 3. mája 2007, videli v blízkosti hotelového komplexu, odkiaľ dievča zmizlo. Polícia uviedla, že je "nanajvýš dôležité" ho nájsť. Hľadaný má 20 až 40 rokov a je strednej postavy. Podľa britskej polície by mohol poskytnúť kľúč k vyriešeniu prípadu.

Nová stopa v prípade
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: polícia)

Maddie zmizla, keď spala v izbe turistického komplexu v Praia da Luz, zatiaľ čo jej rodičia len niekoľko desiatok metrov ďalej večerali.

Portugalská polícia pôvodne označila za podozrivých rodičov Madeleine, žiadne formálne obvinenia proti nim ale nevzniesla, a potom prípad odložila. McCannovci akékoľvek obvinenia vždy ostro odmietali a tvrdili, že dievčinu niekto uniesol.

Prípad hlavne v prvých mesiacoch sprevádzala rozsiahla mediálna a informačná kampaň . McCannovcov podporila napríklad spisovateľka Joanne Rowlingová, futbalista David Beckham či vtedajší pápež Benedikt XVI.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu