Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Tragédia v českom Frenštáte má svojho vinníka: Piatich ľudí o život pripravil Antonín

O život prišlo 6 ľudí vrátane vinníka
O život prišlo 6 ľudí vrátane vinníka (Zdroj: ČTK)

FRENŠTÁT - Moravskosliezski kriminalisti oficiálne potvrdili, že vinníkom výbuchu plynu v obytnom dome vo Frenštáte pod Radhoštěm zo 17. februára tohto roka bol jeden z obyvateľov objektu Antonín Blažek, ktorý sa stal jednou zo šiestich obetí explózie. Polícia preto prípad definitívne odložila.

Informovali o tom dnes spravodajská televízia ČT24 a internetový server iDNES.cz.

Podľa poznatkov kriminalistov išlo o zručného remeselníka, pre ktorého nebolo problémom odmontovať hlavný uzáver plynového potrubia s cieľom spôsobiť v objekte čo možno najväčšiu skazu. Popri troch dospelých a troch detských obetiach utrpeli ďalšie osoby vážne zranenia.

Veľký čudák, ktorý mal s ďalšími podnájomníkmi dlhodobé spory, sa opakovane vyhrážal a preto bol od samotného začiatku vyšetrovania vnímaný ako najpravdepodobnejší páchateľ. Muž svoj šialený skutok uskutočnil po tom, ako zamkol oba vchody a zalomil v ich zámkoch kľúče. Následne pustil plyn vo svojom obydlí, ako aj v pivničných priestoroch, odznelo dnes z úst ostravských kriminalistov.

Následky boli síce tragické, avšak nezodpovedali pôvodným predstavám Blažka, ktorého našťastie vyrušil v noci jeden zo susedov, ktorého zobudil hluk z pivničných priestorov a zvuk unikajúceho plynu.

Ak by páchateľ nebol skonal na následky zranení ešte na schodisku domu, hrozil by mu za všeobecné ohrozenie trest 15-20 rokov väzenia, prípadne ešte pravdepodobnejší výnimočný trest.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu