Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Moskvu desí vražda v štýle Pičuškina: Rovnako brutálne na tom istom mieste zabil 61 ľudí!

Miesto činu Zobraziť galériu (2)
Miesto činu (Zdroj: internet)

MOSKVA - Polícia v Moskve rieši prípad brutálnej vraždy, keď v nedeľu na okraji Bitcevského lesoparku našla zohavenú mŕtvolu ženy. Toto miesto sa stalo neslávne známym už pred viac ako desiatimi rokmi, keď tu vyčíňal tzv. šachovnicový vrah.

Mŕtvola približne dvadsaťročnej mladej ženy javila podľa polície známky násilia, chýbali jej vlasy, mala odrezané ucho a utrpela niekoľko zranení na krku a iných častiach tela. Telo bolo obalené lepiacou páskou v kartónovej škatuli. K vražde došlo pravdepodobne minulú sobotu.

Vyšetrovatelia uviedli, že vo vrecku obete objavili lístok, ktorý by mohol pomôcť pri identifikácii páchateľa vraždy. Žena naň napísala, že zatiaľ neznámy útočník ju viackrát znásilnil. Mŕtve telo ženy s odrezanými prstami sa na tom istom mieste našlo aj v auguste.

Rozľahlý Bitcevskij lesopark na južnom okraji ruskej metropoly je miestom, kde v rokoch 2001-2006 spáchal väčšinu zo svojich vrážd Alexander Pičuškin, jeden z najväčších sériových vrahov v dejinách krajiny, ktorý dostal prezývku "šachovnicový vrah".

Moskvu desí vražda v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: news.xinhuanet.com)

Tú si vyslúžil tým, že svoje obete počítal na šachovnici, ktorá má 64 políčok, čo bol aj počet ľudí, ktorých plánoval zabiť. Svoje nič netušiace obete nalákal do lesa s tým, že im dá napiť vodky a potom ich rôznymi predmetmi ubil na smrť. Pičuškin na súde uviedol, že keby ho nechytili, nikdy by neprestal vraždiť. Dokázali mu 49 vrážd, pričom ich mal dokopy údajne spáchať až 61 a v roku 2007 ho odsúdili na doživotie. Verejnosť preto špekuluje, že sa Pičuškina niekto snaží napodobniť a dotiahnuť jeho úmysel až do konca.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu