Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Fanatici odpálili nálož pri trhovisku: Zahynulo 31 ľudí, aj 6 detí

Ľudia utekajú z miesta výbuchu pri tržnici v Pešávare Zobraziť galériu (2)
Ľudia utekajú z miesta výbuchu pri tržnici v Pešávare (Zdroj: SITA)

PEŠÁVAR - Najmenej 31 mŕtvych a 70 zranených si dnes vyžiadal bombový atentát v Pešávare na severozápade Pakistanu. Medzi obeťami je podľa miestnej polície aj šesť detí. Útočníci nálož umiestnili do auta zaparkovaného neďaleko policajnej stanice a trhoviska plného ľudí. Bombu odpálili na diaľku, uviedol policajný hovorca.

K útoku sa nikto neprihlásil. Úrady ale z atentátu podozrievajú islamských radikálov. V oblasti útoku pôsobia islamistické skupiny napojene na afganské radikálne hnutie Taliban a medzinárodnú teroristickú sieť al-Kájda. Moslimský Pakistan je spojencom USA v boji proti Talibanu, ktorého niekdajší vládu v Kábule obvinil Washington z podielu na medzinárodnom terorizme a koncom roka 2001 ju pomocou spojencov vojensky zvrhol.

Pakistanská odnož radikálneho hnutia Taliban sa prihlásila napríklad k samovražednému bombovému útoku, pri ktorom pred týždňom pri kostole v Pešávare prišlo o život 85 ľudí a ďalších 140 utrpelo zranenia. V piatok si vyžiadala explózia bomby nastraženej v autobuse na predmestí Pešávar najmenej 17 mŕtvych a 42 zranených.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu