Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Samovražedný útok na kostol si vyžiadal takmer 80 obetí, aj ženy a deti

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PEŠÁVAR – Útok dvojice samovražedných atentátnikov v meste Pešávar na severe Pakistanu si dnes vyžiadal 78 obetí, vrátane 34 žien a siedmich detí. Informoval o tom pakistanský minister vnútra Nisar Alí Chán.

 Samovražední atentátnici sa odpálili s odstupom iba niekoľkých sekúnd vnútri kostola ihneď po omši, keď sa ľudia začali rozchádzať. Dnešné atentáty sú tak jednými z najzávažnejších útokov na kresťanskú menšinu v krajine. K zodpovednosti za dnešný útok sa zatiaľ nik neprihlásil.

Kresťania, ktorí tvoria približne štyri percentá z vyše 180 miliónov obyvateľov Pakistanu, sa sťažujú na diskrimináciu, najmä v súvislosti s kritizovanými zákonmi proti rúhačstvu. Islamskí militanti v krajine často páchajú nábožensky motivované útoky, zamerané tiež na šiitov, ktorých považujú za kacírov.

Pápež odsúdil samovražedné atentáty na kresťanov v Pakistane

Pápež František dnes odsúdil útok dvojice samovražedných atentátnikov na kresťanský chrám v meste Pešávar na severe Pakistanu, kde zahynulo 78 ľudí, vrátane 34 žien a siedmich detí.  Pápež odsúdil "zlú voľbu" v podobe nenávisti a vojny, ktorú si zvolili aj atentátnici z Pešávaru. Pred tisíckami mladých ľudí, s ktorými sa dnes stretol na záver svojej pastoračnej návštevy v meste Cagliari na ostrove Sardínia, dodal, že "táto cesta (nenávisti a vojny) nie je dobrá, ničomu neposlúži". "Len cestou mieru možno budovať lepší svet," zdôraznil pápež. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu