Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Šteklivá štúdia: Tieto časti tela sú najviac sexi

Chodidlá v rebríčku skončili veľmi nízko
Chodidlá v rebríčku skončili veľmi nízko

LONDÝN - Veľa prekvapení neurológom pripravila nová štúdia, v ktorej sa vedci snažili zodpovedať množstvo otázok súvisiacich s erotogénnymi zónami na ľudskom tele. Prečo je šteklenie krku nosom sexy, zatiaľ čo len málokoho vzruší trenie nosa o nos? A prečo sa zdá, že muži majú menej erotogénnych zón ako ženy?

Výskum, o ktorom informoval britský denník The Observer a ktorý bol spoločným projektom dvoch britských univerzít a jednej juhoafrickej, je označovaný za prvý "systematický prieskum rozsahu erotických pocitov na rôznych častiach tela".

Možno najväčším prekvapením bolo zistenie, že 800 účastníkov štúdie - prevažne z Veľkej Británie a subsaharskej Afriky - nepovažuje za sexuálne príťažlivé chodidlá. Tri štvrtiny účastníkov štúdie im dali najnižšiu, nulovú známku, čo chodidlá zaradilo na úroveň kolien. To môže predstavovať značné rozčarovanie pre všetkých milovníkov, ktorí investovali čas a energiu do vylepšovanie techniky masírovania chodidiel alebo jemného cmúľania prstov na nohách.

Skutočnosť, že ľudia hodnotili dolnú časť nôh tak nízko, zrejme úplne rozvracia predchádzajúce vysvetlenie pre rozmiestnenie ľudských erotogénnych zón, ktoré stavalo na tom, že senzory v mozgu zodpovedné za chodidlá sú hneď vedľa senzorov zodpovedajúcich za genitálie.

Ďalším prekvapením pre vedcov bol súlad v odpovediach. "Veľa ľudí predpokladá, že kým ženské telo je plné erotogénnych zón, muži majú len jednu - tú zjavnú," povedal vedúci štúdie, profesor Oliver Turnbull. "Ale tak to rozhodne nie je. Vychádza to v podstate na rovnako, možno s malou výhodou v prospech žien," dodal.

Vedcov tiež zaujala značná vzájomná súvzťažnosť hodnotenia, ktoré účastníci štúdie poskytovali bez ohľadu na svoj ​​vek, pohlavie, sexuálnu orientáciu, národnosť či rasu. Muži a ženy zostavili 41 častí tela, na ktoré sa vedci pýtali, v pozoruhodne podobnom rebríčku. Na jeho špici boli pochopiteľne pohlavné orgány a spolu s nimi pery, uši a vnútorná strana stehien, nasledované v tesnom závese lopatkami.

Podstatnejších rozdielov v hodnotení oboch pohlaví bola len hŕstka. Napríklad ženy ponechali prakticky bez povšimnutia zadnú stranu nôh, zatiaľ čo muži túto časť ženského tela radí na rovnakú úroveň erotickosti ako ženské uši, zistili vedci.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu