Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Hrozný útok na dve krásne tínedžerky (18): Poliali ich kyselinou, pretože sú Židovky!

Kate (vľavo) a Kirstie Zobraziť galériu (4)
Kate (vľavo) a Kirstie (Zdroj: ibtimes.co.uk)

ZANZIBAR - Dvojica mladých britských turistiek minulý mesiac odcestovala do Zanzibaru, aby vypomohla v miestnych školách. Do tých sa však dievčiny už zrejme nikdy nevrátia. Stali sa totiž obeťami neznámych útočníkov, ktorí ich poliali kyselinou a spôsobili im tak ťažké zranenia.

Osemnásťročná Kirstie Trupová a jej rovnako stará kamarátka Kate Geeová pôsobili niekoľko týždňov vo východoafrickej krajine ako charitatívne pracovníčky. Ich pobyt sa takmer skončil tragicky. Pred pár dňami ich totiž po ceste do reštaurácie obliali dvaja neznámi muži kyselinou.

Žena po útoku žieravinou
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Twitter)

Obe dievčatá utrpeli popáleniny na tvári, hrudi a rukách. Keďže im však v Zanzibare nedokázali poskytnúť primeranú zdravotnú pomoc, museli byť prevezené do Tanzánie, ku ktorej Zanzibar patrí.

"Fotografie, ktoré som videl, mi vyrazili dych. Popáleniny mojej dcéry vyzerajú príšerne," povedal zhrozený Katin otec Jeremy denníku Daily Mail. "Obe sú ešte stále v šoku. Hovoril som s Kirstie krátko po incidente a bola totálne vystrašená," dodal Kirstin otec Marc.

Kate Geeová
Zobraziť galériu (4)
Kate Geeová  (Zdroj: ibtimes.co.uk)

Kirstie Trupová
Zobraziť galériu (4)
Kirstie Trupová  (Zdroj: ibtimes.co.uk)

Polícia z útoku podozrieva islamských radikálov, priatelia obetí sa domnievajú, že na ne zaútočili preto, lebo sú Židovky. Kate a Kirstie podľa najnovších informácií vo štvrtok večer prileteli do rodnej Británie, kde sa budú ďalej zotavovať z nepekných zranení.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu