Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Austrálsky podpaľač dostal za usmrtenie 11 seniorov doživotie!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

SYDNEY - Bývalý opatrovateľ z ústavu pre seniorov v austrálskom Sydney by si mal vo väzení odpykať doživotný trest za úmyselné založenie požiaru, pri ktorom v roku 2011 zahynulo 11 jeho zverencov.

Tridsaťsedemročný Roger Dean sa už dávnejšie k svojmu činu priznal, pričom tvrdil, že konal pod vplyvom "zlých myšlienok". V máji sa označil za vinného z 11 vrážd ako aj z vážneho ublíženia na zdraví ďalším ôsmim, prevažne oslabeným osobám umiestneným v zariadení, z ktorých niektoré trpeli demenciou alebo slepotou.

Súd nakoniec vo štvrtok vyniesol verdikt, podľa ktorého by mal Dean stráviť zvyšok života vo väzení bez možnosti podmienečného prepustenia. Sudkyňa Megan Lathamová totiž konanie obžalovaného hodnotí ako "odporné", "kruté" a "veľmi trestuhodné", keďže obeťami požiaru boli zraniteľné osoby v jeho opatere.

Tri z obetí požiaru zahynuli priamo na mieste, zatiaľ čo zvyšných osem podľahlo svojim zraneniam po prevoze do nemocnice. Vláda v austrálskom štáte Nový Južný Wales na udalosť zareagovala nariadením previerok zamestnancov opatrovateľských ústavov pre seniorov ako aj samotných budov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu