Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

USA nasadili v Kórei neviditeľné bombardéry: Zastrašovanie zhodenou muníciou!

Americké letectvo vyskúšalo bombardéry B-2 Zobraziť galériu (4)
Americké letectvo vyskúšalo bombardéry B-2

SOUL - Americké letectvo prvýkrát nad územím Južnej Kórey naostro vyskúšalo svoje "neviditeľné" strategické bombardéry B-2. Stalo sa tak počas prebiehajúcich výročných manévrov americkej a juhokórejskej armády.

Oznámila juhokórejská tlačová agentúra Jonhap s odvolaním sa na vyhlásenie velenia oboch armád s tým, že súčasťou cvičných letov bolo aj zhadzovanie munície.
      
Dva bombardéry typu B-2 Spirit vzlietli do Južnej Kórey z Whitemanovej leteckej základne z americkom štáte Missouri, na ktorú sa po nepretržitom zhuba 10.500-kilometrovom lete opäť vrátia. Podľa spoločného velenia armád má ísť o demonštráciu pripravenosti USA brániť svojho juhokórejského spojenca i ďalších partnerov v širšom ázijsko-tichomorskom regióne.

USA nasadili v Kórei
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Viacúčelové bombardéry B-2 Spirit môžu byť vybavené konvenčnými i jadrovými zbraňami. Využívajú technológiu stealth, ktorá obmedzuje možnosti ich identifikácie pomocou radarov a ďalších detekčných zariadení.

KĽDR v ostatnom čase reagovala sériou hrozieb na spoločné americko-juhokórejské manévre i nové medzinárodné sankcie, ktorými ju OSN potrestala za tretiu jadrovú skúšku z 12. februára. Vyhráža sa napríklad nukleárnym útokom na Spojené štáty či zničením juhokórejskej metropoly Soul. V utorok Pchjongjang namieril svoje strategické rakety na americké základne na území Spojených štátov, na ostrove Guam a na Havaji.
USA nasadili v Kórei
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu