Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Red Bull vraj zatajuje vydieranie: Hrozí energetickému nápoju kontaminácia?

Redbull
Redbull (Zdroj: redbull, plechovka)

VIEDEŇ - Necelé dva týždne po zverejnení informácií o vydieraní výrobcu energetických nápojov Red Bull so sídlom vo Fuschli v rakúskej spolkovej krajine Salzbursko sa objavil na scéne nový výhražný list. Informáciu zverejnila dnes s predstihom rakúska tlačová agentúra APA s odvolaním sa na utorkové vydanie denníka Kurier. Ani predstavitelia výrobcu, ani zástupcovia prokuratúry v Salzburgu sa dnes k tejto správe nevyjadrili.

Neznámi páchatelia pohrozili výrobcovi znečistením plechoviek baktériami, ak im nevyplatí požadovanú sumu, o ktorej výške nie sú známe zatiaľ žiadne konkrétnosti. V novom liste, ktorý má redakcia Kurieru k dispozícii, odosielatelia píšu: "Red Bull opätovne ignoruje naše požiadavky po krátkych pseudorokovaniach, aj keď si jeho nehygienický a nie bezpečný systém otvárania plechoviek vyžiadal už početné obete". Autori listu avizujú, že sa mienia aktivizovať, aby odhalili verejnosti snahy výrobcu o utajenie niektorých skutočností. Prokuratúra v rakúskom Salzburgu sa kauzou zaoberá už od začiatku mesiaca.

 Samotný výrobca zverejnil fakty o vydieraní až 14. marca s tým, že je už niekoľko týždňov terčom vydierania pod hrozbou znečistenia plechoviek s nápojmi. Pre zverejnenie kauzy sa rozhodol aj s ohľadom na zmiernenie významu medializácie ako možného prostriedku nátlaku zo strany páchateľov. Neznáme osoby sa na výrobcu obrátili vraj elektronickou poštou a umiestnili už vzorky údajne znečistených plechoviek na regáloch v obchodnej sieti. Z predajní, v ktorých sa tak malo stať, výrobca doteraz nedostal žiadne reklamácie.     Páchatelia zrejme pohrozili použitím vody zo stôk pri umývaní plechových obalov výrobcu, čo by znamenalo hrozbu rôznych nákaz pre spotrebiteľov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu