Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Chladnokrvná vražda maďarského mediálneho magnáta: Obvinili dvoch Slovákov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BUDAPEŠŤ – Maďarská prokuratúra dnes oznámila, že obvinila dvoch Slovákov z vraždy mediálneho magnáta Jánosa Fenyöho, ktorá bola spáchaná pred 15 rokmi v Budapešti. Informovala o tom agentúra AP.

Úrad generálneho prokurátora oznámil, že Jozef Roháč a jeho spoločník Ladislav T. boli obžalovaní z úkladnej vraždy a z ďalších zločinov spojených s Fenyöho smrťou. Obaja sú občanmi Slovenska a obaja sú v Maďarsku vo väzbe.

Na tretiu osobu podozrivú z účasti na tomto zločine vydalo Maďarsko medzinárodný zatykač. Pozadie zločinu zostáva nejasné, maďarská polícia podľa AP pokračuje v snahe identifikovať objednávateľa vraždy. János Fenyö, ktorého spoločnosť Vico vydávala desiatky maďarských novín a časopisov, bol vplyvnou osobnosťou s rozsiahlymi obchodnými i politickými kontaktmi. Preslávil sa vraj aj bezohľadnými obchodnými metódami. Zastrelený bol 11. februára 1998, keď mu bolo 43 rokov. Útočníci sledovali Fenyöho limuzínu, a keď sa zastavila na červenú, vypálili na svoju obeť z bezprostrednej blízkosti najmenej desať guliek za samopalu, ktorý potom odhodili, a zo scény zločinu unikli.

Jozef Roháč je v kriminalistických kruhoch známy ako nájomný vrah, ktorý má na svedomí okrem iného smrť niekoľkých bossov slovenského a maďarského podsvetia. Podľa denníka Sme je od 18. apríla 2011 vo vyšetrovacej väzbe v Maďarsku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu