Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Brutálneho Michala obvinili z vraždy: Zabil vrátnika, potom uškrtil harfistku!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: wikimedia)

JELENIA GÓRA – Michala M. (29) obvinili dnes v poľskom meste Jelenia Góra z dvojnásobnej vraždy, ktorej dejiskom sa v noci na piatok 8. marca stala tamojšia Dolnosliezska filharmónia.

Dnes podvečer o tom informovala hovorkyňa obvodnej prokuratúry v spomínanom meste Violetta Nizioleková Podľa jej slov stále pokračuje výsluch muža, ktorého poľské orgány zadržali v piatok, ako vysvitlo v rýchliku smerujúcom z Krakova do Katovíc a totálne ho prekvapili.

Zadržaný sa dnes priznal už k vražde vrátnika (60), u ktorého bolo príčinou úmrtia ťažké zranenie hlavy. Druhou obeťou zločinu sa stala harfistka (27), externá spolupracovníčka miestneho orchestra, ktorú páchateľ zrejme uškrtil. Súdna pitva oboch obetí sa uskutoční v pondelok. Motív činu predbežne nie je známy, špekulácie hovoria o možnej pomste vrátnikovi.

Neoficiálne informácie hovoria, že vrah je stále ešte zamestnancom filharmónie. Mladého muža poznajú ako nevyrovnanú osobnosť, ktorá mala nemalé problémy s alkoholom. Prokuratúra požiada súd o uvalenie väzby na jeho osobu.

Telá oboch zavraždených našli v piatok ráno po tom, čo sa zamestnanci filharmónie dostali do uzavretého objektu až s pomocou privolaných hasičov. Jelenia Góra leží v Dolnom Sliezsku na juhozápade Poľska. V meste, v ktorom žije viac ako 85.000 ľudí, vyhlásili trojdňový smútok.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu