Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

VIDEO, z ktorého mrazí: Martin (†17) skončil ako v hre, vybúral sa na D1!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: YouTube)

PRAHA – Posledné video s Martinom! Tragická dopravná nehoda, ktorá v piatok popoludní zablokovala na českej Vysočine diaľnicu D1, si vyžiadala život Martina Š. (†17), ktorého desiatky kilometrov prenasledovali policajné hliadky. Len pár hodín predtým pritom natočil s kamarátom video. Vedel, že bude posledné?

 

Na internete bol známy pod prezývkou M4rty09 vďaka svojim videám o počítačových hrách. Vo štvrtok večer vzal svojim rodičom luxusné Audi A6 a namieril si to ku kamarátovi PeŤanovi, s ktorým sa poznal cez internet.

Martinov kamarát: Pred pár hodinami tu ten blázon ležal

PeŤan, u ktorého celé video vzniklo, tvrdí, že možno mal v pláne, aby toto bolo posledné video, píše v komentári pod videom. „Ešte pred pár hodinami tu ten blázon ležal. Chrápal u mňa, bolo mu zle. Povracal sa mi do koša, proste blázon!“ hovorí PeŤan, ktorý Martina videl síce prvý raz, prostredníctvom hier a videí sa však poznali dlhšie. Martin ho presviedčal, že auto si požičal od rodičov a vodičák už má.

Keďže PeŤan išiel ráno k zubárke, Martina s opicou vyprevadil domov už po deviatej so slovami z hry, ktorú v tú noc hrali a komentovali: „Veľa šťastia, kamarát!“ Bolo to však posledné, čo mu povedal.

Diaľniční policajti neplnoletého Martina prenasledovali, ten však nereagoval na ich výzvy, aby zastavil. Pri pokuse vyhnúť sa policajným zátarasám narazil do viacerých vozidiel. Po zrážke začali horieť dve z nich. Jedna osoba vyviazla s ťažkými zraneniami, Martin nehodu neprežil.

Mali ho vyhodiť zo školy: Urobil to schválne?

Ľudí, ktorí na internete zanietene diskutujú o príčinách Martinovho správania, PeŤan vyzval, aby celú záležitosť neriešili. „Hrablo mu, zobral auto bez vodičáku, išiel niečo vybaviť do Brna, potom sa zastavil u mňa, na druhý deň som ho vyprevadil, ukázal som mu, kade má ísť späť na Prahu a dopadlo to takto,“ hovorí s plačom.

V diskusii pod videom však viacerí PeŤanovi vyčítajú, prečo ho púšťal domov, keď videl, že ešte nie je triezvy. Ďalší diskutér tvrdí, že Martina vyhodili zo školy a doma mu nadávali. Nech už to bolo akokoľvek, život mu to nevráti. „Skončilo to pri tom, čo mal rád. Hral Mafiu v reáli,“ napísal na sociálnej sieti jeden z jeho kamarátov.

Takto sa Martin dohadoval s PeŤanom na stretnutí.
Zobraziť galériu (2)
Takto sa Martin dohadoval s PeŤanom na stretnutí.  (Zdroj: Facebook)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu