Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Rakúski policajti namerali rekordnú rýchlosť: Po slovenskom Mercedese im ostala len fotka!

Slovák pokoril všetkých predchádzajúcich pretekárov Zobraziť galériu (3)
Slovák pokoril všetkých predchádzajúcich pretekárov (Zdroj: allthingstoautomotive.blogspot.sk, FB)

GRAZ – Tri minúty a tri sekundy! Presne toľko stačilo neznámemu slovenskému pirátovi, aby zdolal 10 kilometrov dlhý tunel v susednom Rakúsku. Napriek tomu, že v Plabutschtunneli je povolená maximálna rýchlosť 100 km/h, šialený Slovák ním musel na svojom Mercedese prefrčať minimálne 200-kilometrovou rýchlosťou. V Rakúsku sa tak neslávne preslávil novým rýchlostným rekordom. Správu priniesli rakúske médiá.

Nebezpečne rýchlu jazdu Slováka v rakúskom tuneli odhalila sekcia kontroly počas minulej nedele o 7:00. Takmer 10 kilometrov dlhý Plabutschtunnel prefrčal za neuveriteľné tri minúty a tri sekundy. Bežnému vodičovi trvá cesta spomínaným tunelom minimálne šesť minút. Na svojom Mercedese tak musel ísť v priemere 202 km/h, čím dvojnásobne prekročil maximálnu povolenú rýchlosť 100 km/h.

Cestní piráti sa v prekračovaní rýchlosti v rakúskom tuneli predbiehajú už od roku 2011, kedy sekcia kontroly zaviedla presné merania. Slovák ich však svojím výkonom schoval do vrecka. „Predchádzajúci pretekári išli tak 170 – 180 km/h. Tak rýchlo, ako tento, ešte nešiel nikto,“ povedal o slovenskom rekordmanovi Reinhard Wolters z miestnej dopravnej polície. Mesačne dopravní policajti v Plabutschtunnel riešia asi 650 priestupkov. Väčšinou však nejde o tak hrubé porušenie, aké predviedol slovenský šofér.

 

Rakúska polícia spustila kontrolu v tuneli v roku 2011
Zobraziť galériu (3)
Rakúska polícia spustila kontrolu v tuneli v roku 2011  (Zdroj: allthingstoautomotive.blogspot.sk, FB)

 

Napriek tomu, že pirát tunelom doslova preletel, monitorovací systém zachytil slovenskú značku a takisto vyhotovil fotografiu rútiaceho sa Mercedesu triedy E. Na nej vidieť, že za volantom sedí zrejme muž a na sedadle spolujazdca žena. Tieto údaje, podľa ktorých by sa malo dať slovenské auto rozpoznať, boli zaslané na oddelenie kriminálnej polície v Grazi, kde začnú vyšetrovanie. „Nebude to však také ľahké,“ povedal vedúci oddelenia Herbert Mattersdorfer.

Slovenského rekordmana musia najprv dolapiť, na čom údajne spolupracujú aj so slovenskými kolegami. „Budeme robiť všetko, čo je v našich silách, aby sme ho vypátrali,“ dodal Herbert Mattersdorfer. Slovákovi potom okrem poriadne mastnej pokuty hrozí aj zákaz jazdenia na rakúskych cestách.

 

Desaťkilometrový úsek Slovák prefrčal za tri minúty
Zobraziť galériu (3)
Desaťkilometrový úsek Slovák prefrčal za tri minúty  (Zdroj: google)

 

Plabutschtunnel je približne 10 kilometrov dlhý rakúsky tunel, ktorý prechádza cez kopce Streinberg a Plabutsch v západnej časti rakúskeho Grazu. Je zároveň druhým najdlhším tunelom s oboma vybudovanými tubusmi v Európe. Je tiež súčasťou 230 kilometrov dlhej diaľnice A9, ktorá sa tiahne z Horného Rakúska cez mestá Sankt Pankraz, Spital am Pyhrn a Graz v Štajersku až na slovinskú štátnu hranicu pri obci Spielfeld.

Zábery z rakúskeho tunela, ktorý stále viac láka cestných pirátov

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu