Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Ani Česi si sneh neužívajú: Počet nehôd rastie, jeden človek prišiel o život

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PRAHA - Husté sneženie skomplikovalo dnes dopravu v Českej republike. Sneh leží nielen na väčšine komunikácií nižších tried, ale aj na niektorých diaľniciach a rýchlostných cestách. Počet nehôd rastie, jedne v Karvinej si vyžiadala prvú obeť, informovali portály iDNES.cz a Novinky.cz.

Séria nehôd sa dopoludní stala na plzenskej diaľnici D5 pri Beroune a na ceste R6 z Prahy do Karlových Varov. Na diaľnici D1 sa po desiatej hodine kvôli nehode začala tvoriť kolóna na 44. kilometri v smere na Prahu.

V Ústrašíně na Vysočine narazil do plota zájazdový autobus s 31 pasažiermi, zranenia neutrpel nikto. Ďalšie havárie eviduje polícia na diaľnici D1, tiež sa obišli bez zranení. Diaľnica je miestami zafúkaná a namrznutá, informovala hovorkyňa krajskej polície Dana Čírtková.

Na Vysočine policajti vodičom radia, aby autá radšej vôbec nepoužívali. "Všetky cesty v kraji sú zjazdné len s mimoriadne veľkou opatrnosťou. Aj keď cestári robia, čo môžu, sneženie a vietor sú silnejšie ako oni," konštatovala Čírtková.

Na juhu Moravy blokujú diaľnicu D1 desiatky kamiónov. Vážna je situácia od 200. po 184. kilometer v smere Brno-Praha, kde vodiči nákladných áut blokujú ľavý jazdný pruh, namiesto toho, aby sa zdržiavali len v pomalom, pravom. Cestári niektoré - najmä regionálne - cesty zatvárajú, predovšetkým kvôli veľkému množstvu napadaného či nafúkaného snehu.

V Libereckom a Ústeckom kraji cestári varujú pred snehovými jazykmi. Predovšetkým v Krušných horách, Jizerských horách a na Děčínsku fúka silný vietor. V Plzenskom kraji okrem snehu komplikuje dopravu aj poľadovica.

Zima a husté sneženie komplikovali aj železničnú dopravu. Napríklad na trati Beroun-Praha nejazdili viac ako hodinu osobné vlaky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu