Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Zima je späť: V Poľsku zamrzli štyria ľudia, Nemcov trápi husté sneženie!

Nemecko je opäť pod bielou pokrývkou Zobraziť galériu (3)
Nemecko je opäť pod bielou pokrývkou (Zdroj: SITA)

BERLÍN/VARŠAVA – Zatiaľ čo v Slovenskej republike zatiaľ panuje predjarné počasie, do Nemecka a Poľska sa vrátila zima. V Poľsku od soboty zamrzli štyria ľudia, od októbra si tak podľa ministerstva vnútra mráz vyžiadal 155 ľudských životov.

Sever Nemecka trápi husté sneženie a polícia musí riešiť zvýšený počet dopravných nehôd, napísala agentúra DPA. V severonemeckej spolkovej krajine Šlezvicko-Holštajnsko napadlo v noci na dnešok 16 centimetrov snehu a kvôli silnému vetru sa tu vodiči stretávajú so závejmi. V Hamburgu sa do dnešného rána stalo asi päťdesiat nehôd, všetky sa ale obišli bez vážnejších zranení.

Snežné počasie v Nemecku
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Desiatky nehôd hlási tiež Dolné Sasko, najmä okolí miest Lüneburg a Oldenburg. "Leží tu asi desať centimetrov snehu," citovala DPA políciu z Lüneburgu. Jej kolegovia v Oldenburgu vyrážali k 30 nehodám, pri ktorých sa ľahko zranili štyria ľudia.

Husto snežilo aj v Berlíne a Brandenbursku, polícia tu ale zaznamenala len mierne zvýšený počet nehôd. Dnes sneží aj na väčšine územia Poľska. Teploty sa tu pohybujú okolo mínus štyroch stupňov, kvôli silnému vetru je ale pocitovo oveľa chladnejšie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu