Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Vatikán kritizoval homosexuálnu výchovu detí: Dieťa musí vyrásť normálnym spôsobom

Ilustračné foto
Ilustračné foto

VATIKÁN - Vatikán v sobotu trval na tom, že deti by mali vyrastať s otcom a matkou. Reagoval na rozhodnutie talianskeho kasačného súdu, ktorý potvrdil rozsudok súdu nižšej inštancie a zveril starostlivosť o dieťa jeho lesbickej matke.

Taliansky kasačný súd v piatok konštatoval, že neexistuje "vedecká istota alebo údaje založené na skúsenostiach", ktoré by podporili tvrdenia otca, že život s matkou a jej lesbickou partnerkou poškodí vývoj dieťaťa. Takýto argument je podľa súdu "iba predsudok".
      
Riaditeľ centra bioetiky fakulty medicíny na katolíckej univerzite v Miláne, Adriano Pessina, sa v sobotu pokúsil bagatelizovať význam tohto rozhodnutia. Vo vatikánskych novinách L'Osservatore Romano napísal, že deti často vyrastajú v neideálnych podmienkach a sú v poriadku.
      
"Ale nik by netvrdil, že máte vytvárať takéto situácie iba preto, že v niektorých prípadoch nespôsobia škodu... Monogamné rodiny sú ideálne miesto na to, aby sa dieťa naučilo významu ľudských vzťahov a predstavujú sociálne a antropologické prostredie, v ktorom je možný ten najlepší typ ich rastu," napísal.
      
Podobne sa vyjadril aj predseda Pápežskej rady pre rodinu, Vincenzo Paglia, ktorý vo Vatikánskom rozhlase kritizoval francúzske legislatívne návrhy na adopciu detí homosexuálmi. Zdôraznil, že deti nie sú "tovar", na ktorý majú ľudia právo. "V skutočnosti sa dieťa musí narodiť a vyrásť... normálnym spôsobom, teda s otcom a matkou."
      
Minulý mesiac pápež Benedikt XVI. venoval tejto téme svoj výročný príhovor k vatikánskej vláde. Povedal v ňom, že genderová teória maže línie medzi mužom a ženou a prispieva k súčasnej kríze v rodinách.
      
Na dnešný deň je v Paríži naplánovaná veľká demonštrácia proti sobášom homosexuálov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu