Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Pápežovi sa Twitter asi zapáčil: Požehnal sociálne siete!

Benedikt XVI.
Benedikt XVI. (Zdroj: SITA)

VATIKÁN - Katolíci by mali prijať sociálne siete za svoje vzhľadom na ich úlohu pri šírení viery a posilňovaní medziľudských vzťahov, uviedol dnes pápež Benedikt XVI. (85) ktorý si pred niekoľkými týždňami otvoril konto na Twitteri.

 "Veriaci si čoraz viac uvedomujú, že ak sa nebudú dobré správy šíriť tiež v digitálnom svete, môžu absentovať v skúsenosti mnohých ľudí, pre ktorých sú (sociálne siete) dôležité," citovala pápeža agentúra DPA.

"Schopnosť využívať nové jazyky je potrebná nielen na to, aby človek držal krok s časom, ale práve preto, aby umožnila nevyčerpateľnému bohatstvu evanjelia nájsť formy vyjadrenia, schopné zasiahnuť srdcia a mysle všetkých," pokračoval.

Pápežovo posolstvo zaznelo v deň sv. Františka Saleského, patróna spisovateľov, pred Svetovým dňom komunikácie, ktorý Vatikán oslávi tento rok v nedeľu 12. mája. Ak sú využívané "rozumne a vyvážene" a ich užívatelia sa usilujú o vierohodnosť, sociálne siete "môžu posilniť harmonické vzťahy medzi jednotlivcami a účinne propagovať harmóniu ľudskej rodiny," dodal pápež.

V decembri začal pápež zverejňovať na Twitteri krátke správičky v angličtine, francúzštine, nemčine, španielčine, taliančine, portugalčine, poľštine a arabčine. Minulý týždeň pribudla k tomuto zoznamu aj latinčina - oficiálny jazyk katolíckej cirkvi.

Deväť profilov pápeža na Twittteri má už vyše 2,5 milióna "followerov", čiže nasledovníkov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu